Gaziantep 20.10.2020 03:00

GAZİANTEP'E YENİ BİLİM MERKEZİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gençleri ve çocukları araştırmaya hevesli ve eğitimli bireyler olarak geleceğe hazırlamak amacıyla yapılacak "Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi" için temel atma töreni düzenlendi.
GAZİANTEP'E YENİ BİLİM MERKEZİ

Türkiye’de yerel yönetimler bazında “Gaziantep Modeli” ile hayata geçirilen projelere bir yenisi daha eklendi. ‘Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’ sergi alanları, 4 ana temadan oluşan (Temel Bilimler, Teknoloji ve Yapay Zeka, Uzay ve Havacılık, Enerji ve Ekoloji)  kalıcı ve 1 geçici sergi holleri, Living-Lab,(araştırma ve inovasyon ortamı) çok amaçlı salon, Kafeterya ve teknik hacimlerden oluşmaktadır.  Merkezle genç, çocuk ve üniversite öğrencilerinin eğitim, araştırma, bilim ve fen bilimlerine olan yatkınlıklarını arttırmak hedefleniyor.

Teknik ekibimizle merkez için çok özel çalıştık

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin çok özel ve tarihi bir eğitim alanı olduğuna dikkati çekerek, “Gaziantep Modeli böyle bir model. Bir taraftan sanayisi ile yükselirken bir taraftan da biriktirdiğini başkalarıyla paylaşıyor. Bunun yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül de 100’üncü yılda 100 hayırsever anlayışıyla büyük bir gayret sarf ediyor.  Her konuda özel bir şehiriz. Özel insanların olduğu bir şehiriz. Çok temel attık. Ama buraya gelirken kalbim pırpır ediyordu. Çünkü bilim adına atılan temel beni çok heyecanlandırıyor. Mühendis bir kardeşiniz olarak büyük bir heyecan duyuyorum. Büyük bir emek var. Bu şehirdeki 1 milyon genci bilime odaklamamız gerekiyor. Çok kısa sürede büyük maliyetlerle temel atma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Erkul ailesine çok teşekkür ediyoruz. Medeniyet tarihlerini irdelediğimizde bilginin bir güç olduğunu ve söz sahibi yaptığını görüyoruz. Slikon vadilerini kuran insanlar kıtalar ötesinden gelerek burayı farklı şekilde dizayn etmeye çalışıyorlar” dedi.