Balıkesir 28.09.2020 15:22

Gençler için birlik oldular

Ayvalıklılar, ilçelerinde ekonomik sınıfı içindeki ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak için seferberlik başlattı.
Gençler için birlik oldular

Ayvalıklılar, ilçelerinde ekonomik sınıfı içindeki ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak için seferberlik başlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, destek sağlamak amacıyla Eğitime Destek Derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Derneğe zorunlu üyelik bulunmuyor

Başkan Ergin, derneğe üye olmak gibi bir zorunluluğun bulunmadığını belirterek, “Çocuk okutmak isteyenleri, ayda şu kadar para verebilirim diyenleri, katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Kendi evimizde, kendi bahçemizde, kendi evimizin önünde, bu işi başarmak istiyoruz. İnanıyorum ki Ayvalıklı hemşerilerim bu işe gönül verecek ve sahip çıkacaktır” dedi.

Gençler bilsinler ki arkalarında Ayvalık halkı var

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, kent dışında eğitim gören gençlerin ailelerinin ekonomik sıkıntı içinde olduklarını ve zorlandıklarını belirtti. Başkan Ergin, Ayvalık halkı olarak güç birliği yarattıklarını, katkıda bulunacaklarına inandıklarını ifade ederek yola koyulduklarını söyledi. Ayvalıklı gençlerin ailelerinden uzakta eğitim almaya çalıştıklarını, Ayvalıklılar olarak onlara destek vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Ergin, “Ayvalıklı olmak bilincini de onlara yaşatmış olacağız. Bilsinler ki, arkalarında Ayvalık halkı var. Ayvalıklı gençlerimize destek olmak adına oluşturduğumuz bir yapılanma için bir araya geldik. Biz gençlerimizi fidanlarımız olarak düşünüyoruz. Onlar gelişecekler, büyüyecekler ve vatana millete kocaman gölgeler yaratan ağaçlar gibi, Ayvalık’ın zeytini gibi, verimli ömürlü olarak millete hizmet edecekler. İşte bu fidanlara can suyu vermek için kenetlendik” dedi.

Bir havuz oluşturulacak

Ayvalıklı olup, kent dışında okumak durumunda olan gençlere destek olmanın bu memleketin bireyleri olarak herkesin boyunlarının borcu olduğunun altını çizen Ergin, “Derneğimizin bu anlamda bir misyonu tamamlayacak. Şehir dışında okuyan gençlerimize destek olmak için bir havuz oluşturacaktır. Çok değerli yönetim kurulundaki arkadaşlarımız burs başvurusu yapan öğrencileri öncelikle sosyal durumuyla irdeleyip sıralayacak, herkese ulaşabilmek ümidiyle bu meblağlar dernek üzerinden dağıtılacaktır” diye konuştu.

TAM DONANIMLI İLK YAŞLI BAKIMEVİ

Öte yandan Ayvalık’ın tam donanımlı ilk yaşlı bakımevi için Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bağışçı Cihan Şişman arasında protokol imzalandı. Başkan Ergin inşaatın anahtar tesliminin bağışçı Cihan Şişman tarafından yapılacağını ifade ederek, mobilya ve tefrişatı Ayvalık Belediyesi’nin üstleneceği bilgisini verdi. Başkan Ergin binanın iki yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.