Güncel - Yaşam 01.08.2018 15:24

Güneş Enerjisi İle İçme Suyuna Kavuşacaklar

Tokat'ın Turhal ilçesinde güneş enerjisi ile çalışacak içme suyu tesisi ile köy halkının elektrik faturası ödemeden suya kavuşması hedefleniyor. 
Güneş Enerjisi İle İçme Suyuna Kavuşacaklar

Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Kızkayası Köyünde "Güneş Enerjisi ile İçme Suyu Temini" projesi kapsamında yapımı devam eden tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Üçer, güneş enerjisi sistemin avantajlarına dikkat çekerek, “Elektrik sarfiyatından tasarruf etmek amacıyla Kızkayası köyümüzde yapımına başladığımız ve Turhal’da ilk defa uyguladığımız güneş enerjisi ile içme suyu temini projesi kapsamında yapımı devam eden içme suyu tesisi inşaatımız hızla ilerliyor. Projemiz tamamlandığında köyümüz hem daha sağlıklı bir su deposuna kavuşmuş olacak hem de kendi elektriğini üreterek köy ekonomisine katkıda bulunacaktır. Bundan sonra zamanla tüm köylerimizde bu sistemi uygulamaya gayret göstereceğiz” dedi. 

Kaymakam Üçer, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Şahin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Tuncay Arpacıoğlu ile birlikte buradaki incelemelerinin ardından İlçemize bağlı Uluöz Köyünde içme suyu sondajı yapılacak olan alanda ve içme suyu deposunda incelemelerde bulundu.