Spor 06.10.2022 12:38

Haaland rekorlara, Manchester City kazanmaya doymuyor

Manchester City, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 11 maçta 40 gol atarken, bu gollerin yarısı (19) 22 yaşındaki Haaland imzası taşıyor.
Haaland rekorlara, Manchester City kazanmaya doymuyor

Manchester City'nin yaz transfer döneminde Borussia Dortmund'dan renklerine bağladığı Norveçli yıldız Erling Haaland, Premier Lig'in ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla da gündemden düşmüyor.

Manchester City, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı 11 maçta 40 gol atarak İspanyol teknik adam Pep Guardiola yönetimindeki en göz kamaştırıcı sezon başlangıcını yaparken, bu gollerin yarısının (19) altında 22 yaşındaki yeni transferinin imzası var.

Takım arkadaşı Jack Grealish'in "Hayatımda onun gibisini görmedim. Her zaman doğru zamanda, doğru yerde olmasını sağlayan bir içgüdüsü var. Muhtemelen şimdiye kadar gördüklerimin ya da birlikte oynadıklarımın en iyisi." dediği Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam Kopenhag karşısında 32 dakikada iki gol atarak 5-0'lık farklı galibiyetin fitilini ateşledi.

Sezon başında topla buluşma sayıları İngiliz basınında dalga konusu olan Haaland, attığı gollerle üzerindeki spot ışıklarının keyfini çıkarırken, dünya yıldızlarının rekorlarını yakın zamanda kıracağının sinyallerini veriyor.

"Devler Ligi"nde 1,27 gol ortalaması
Danimarka temsilcisi karşısında attığı iki golle Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 22 karşılaşmada 28'e çıkaran Norveçli yıldız, maç başına 1,27'lik gol ortalamasına ulaştı.

Haaland, bu ortalamasıyla organizasyon tarihindeki 98 takımdan daha iyi bir performans sergiledi.

Haaland, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunda Salzburg formasıyla 6 maçta 8, Borussia Dortmund ile 13 maçta 15, Manchester City ile de 3 maçta 5 gol kaydetti.

Ronaldo, Messi ve Lewandowski'yi geride bıraktı
Şampiyonlar Ligi'nde 27'şer golü bulunan Rivaldo ve Luis Suarez'i geride bırakan Haaland, gol ortalamasıyla organizasyon tarihine damga vurmuş Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Robert Lewandowski gibi yıldızların üzerine yerleşti.

20 maçlık performansı rekorların habercisi
Haaland, Şampiyonlar Ligi'nin vazgeçilmesi haline gelen birçok yıldız futbolcuyu sadece maç başına gol ortalaması istatistiğinde değil, ilk 20 maçında ulaştığı gol sayısında da geride bıraktı.

İngiltere tarihine de geçti
Erling Haaland, bir İngiliz takımının formasıyla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçında gol atma başarısını gösteren üçüncü futbolcu oldu.

Daha önce Arsenal formasıyla Marouane Chamakh, Manchester City ile de Ferran Torres bu başarıya ulaşmıştı.

11 farklı takımın ağlarını sarstı
Haaland, 4 sezonluk Şampiyonlar Ligi kariyerinde Beşiktaş'ın da aralarında yer aldığı 11 farklı takıma gol attı.

Norveçli futbolcu, "Devler Ligi"nde Sevilla'ya 6, Genk ve Club Brugge'e 4'er, Beşiktaş ve Napoli'ye 3'er, Paris Saint-Germain ve Kopenhag'a 2'şer, Borussia Dortmund, Lazio, Liverpool ve Zenit'e de 1'er gol kaydetti.

Sol ayağıyla attı, penaltı kaçırmadı
Şampiyonlar Ligi'ndeki 28 golünün 20'sini sol ayağıyla atan Haaland, 5 golü sağ ayağıyla, 3 golü de kafa vuruşla kaydetti.

Organizasyonda üç penaltı atışı kullanan Norveçli futbolcu, üçünü de gole çevirdi.

Haaland, 28 golünün 15'ini ilk yarıda, 13'ünü ise ikinci yarıda rakip filelere gönderdi.