Halkbank web
Ekonomi 18.06.2019 20:53

Halkbank İkitelli OSB ve çevresinde kredi büyüklüğünü 2,5 milyar TL'ye taşıdı

İmalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalara özel çözümler sunmayı sürdüren Halkbank, Organize Sanayi Bölgeleri buluşmalarına devam ediyor.
Halkbank İkitelli OSB ve çevresinde kredi büyüklüğünü 2,5 milyar TL'ye taşıdı

İkitelli OSB’li işletmelerle bir araya gelerek KOBİ’lere özel olarak geliştirdikleri yeni ürün ve hizmetleri anlatan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “İkitelli OSB ve civarında faaliyet gösteren şubelerimizin toplam kredi büyüklüğü 2,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. Destek olduğumuz firmalar kendilerine sunduğumuz kaynakları verimli şekilde değerlendirerek İkitelli OSB’yi önemli bir ihracat ve istihdam merkezi haline getirmiştir” dedi.

KOBİ’lere özel olarak geliştirdiği finansal ürünlerle reel ekonomiye güç veren Halkbank, imalat sanayiinde faaliyet gösteren firmalarla bir araya geldiği Organize Sanayi Bölgesi ziyaretlerini sürdürüyor. KOBİ kredileri alanında yüzde 17,1 pazar payını daha da artırmayı hedefleyen Halkbank, OSB buluşmalarına devam etmeyi planlıyor.

“İkitelli OSB önemli bir ihracat ve istihdam merkezidir”

Bankacılık sektörünün yılın ilk çeyreğinde 131,3 milyar TL’lik kredi artışında en güçlü rolü kamu bankalarının oynadığını, aynı dönemde nakdi kredilerde 22 milyar TL büyüme sağlayan Halkbank’ın nakdi kredi pazar payını artırmaya devam ettiğini ve bu alandaki öncü rollerini sürdüreceklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Ülkemizdeki yatırım ortamının finansal garantörü olarak genişlettiğimiz kredi imkânlarından daha fazla işletmenin yararlanmasını amaçlıyoruz. 37 kooperatife bağlı 27 binin üzerinde işyerinin faaliyet gösterdiği İkitelli OSB başta olmak üzere, tüm üretim merkezlerine bu konuda büyük öncelik veriyoruz. İkitelli OSB ve civarında faaliyet gösteren şubelerimizin toplam kredi büyüklüğü 2,5 milyar TL’ye ulaşmıştır. Destek olduğumuz firmalar kendilerine sunduğumuz kaynakları verimli şekilde değerlendirerek İkitelli OSB’yi önemli bir ihracat ve istihdam merkezi haline getirmiştir. Firmalarımızın dış ticarette önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz, sağladığımız desteğin ülkemizin ihracatını daha da artıracağına inanıyoruz. İkitelli’de olduğu gibi tüm Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”