Magazin 19.10.2020 03:00 Güncelleme: 19.10.2020 08:26

HATİCE ASLAN'DAN CESUR VE SÜRPRİZ ADIM! 

Türkiye televizyon tarihinin pek çok unutulmaz yapımında ve ödüllü pek çok filmde rol alan usta oyuncu Hatice Aslan, pek çok kişiye örnek teşkil edecek büyük bir adım attı.
HATİCE ASLAN'DAN CESUR VE SÜRPRİZ ADIM! 

Aslan, oyunculuktan sonra müziğe yönelerek ödüllü koro şefi Masis Aram Gözbek’in yönettiği MAGMA Performans’a katılarak koroist oldu. Başarılı oyuncunun müzik alanındaki çalışmaları şimdiden merakla beklenecek. 

İki sezondur ‘Zümrüdüanka’ dizisi ile ekranlarda olan usta oyuncu Hatice Aslan, cesur ve de sürpriz bir adım attı. Sayısız dizi ve de tiyatro oyununda başrolde yer alan, aynı zamanda oynadığı sinema filmleriyle sadece Türkiye’de değil, dünya çapında övgü dolu yorumlar alan Aslan, müzik alanında yepyeni bir kariyere başlangıç yapıyor. 

Yurt dışında pek çok alanda konser veren ve ödüller kazanan Boğaziçi Caz Korosuile tanıdığımız ünlü şef Masis Aram Gözbek’in yönetimindeki MAGMA Performans’a katıldı. Dün çevrimiçi olarak ilk tanışma toplantısının yapıldığı koroda diğer katılımcılar Hatice Aslan’ı karşılarında gördüklerinde oldukça şaşırdılar. 

 Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Aslan, aslında yıllar önce müzik bölümünü hayal ederek konservatuvara girdiğini dile getirdi. Usta oyuncu uzun zaman sonra attığı bu cesur adım için şunları söyledi: “Müzik okumayı çok istiyordum. Ancak benim konservatuvar sınavına girdiğim dönemde müzik bölümündeki kontenjan dolunca tiyatro bölümüne yönlendirdiler. Oyunculuk da bu seçimimle başlamış oldu. Fakat müzikten hiçbir zaman kopmadım. Masis’in yaptığı projeleri çok değerli buluyorum ve onun korosuna girmek için de kelimenin tam anlamıyla ter döktüm. Konservatuvar sınavını aratmayan bir sınava girdim ve şimdi de buradayım. Bu sezon bu güzel ekiple birlikte neler çıkaracağımızı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Sınavı, Türk Pop Müzik Tarihi’nin efsane şarkılarından ‘Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile’ ile kazanan Aslan’ın koroya katılmasını Gözbek bu sözlerle yorumladı: “Hatice bana bu fikrinden ilk bahsettiğinde açıkçası pek inanmamıştım. Onca yoğunluğunun arasında, olsa olsa güzel dileklerini paylaşıyordur dedim. Ama o ilk günden beri bu konuda benimle öyle istekli ve tutkulu konuştu ki, ben de ‘E hadi o zaman!’ dedim. Seçmelerin son gününe Hatice’nin güzel enerjisiyle başladık ve çok keyifli bir dinletinin sonucunda onu MAGMA Performans kadrosuna büyük bir mutlulukla dahil ettik. Gerek deneyimi, gerekse içtenliği ve harika enerjisiyle ailemize çok şey katacağından eminim.”

Oyunculuk kariyeriyle paralel olarak müziğe de eşit zaman ayırmak isteyen Hatice Aslan’ın bu alanda pek çok sürprizleri olacak.