Ekonomi 22.06.2022 07:00

HSBC'DE ÜST DÜZEY ATAMA

HSBC, Dinesh Sharma'yı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi'nden Sorumlu Üst Yöneticisi olarak atadı.
HSBC'DE ÜST DÜZEY ATAMA

HSBC, Dinesh Sharma’yı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi’nden Sorumlu Üst Yöneticisi olarak atadı.

HSBC, deneyimli bankacı Dinesh Sharma’yı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi’nden Sorumlu Üst Yöneticisi olarak atadı. Sharma yeni görevine, düzenleyici otoritelerin onayına tabi olarak, 1 Eylül 2022 itibarıyla başlayacak. HSBC’ye katılmadan önce Citibank Orta Doğu Bireysel Bankacılık CEO’su olarak görev yapan Sharma, üst segment müşteri kazanımı ve dijital transformasyona odaklanarak HSBC Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi’nin Orta Doğu & Kuzey Afrika (MENAT) ve Avrupa Bölgesi’ndeki büyüme stratejisine liderlik edecek.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Citibank global birikim yönetimi merkezi olarak konumlanmasına liderlik etmiş olan Sharma’nın, Orta Doğu, Avrupa ve Asya Bölgesi’nde, bireysel bankacılık, birikim ve risk yönetimi konularında önemli deneyimi bulunuyor.