Vakıf Katılım web
Ekonomi 21.05.2022 07:00

I. ODTÜ SAVUNMA SANAYİİ ZİRVESİ 24 MAYIS'TA TOPLANIYOR!

Milli savunma sanayii alanında öncü firmalar ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu çatısı altında dev bir Savunma Sanayii Zirvesi'nde buluşuyor!
I. ODTÜ SAVUNMA SANAYİİ ZİRVESİ 24 MAYIS'TA TOPLANIYOR!

Milli savunma sanayii alanında öncü firmalar ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu çatısı altında dev bir Savunma Sanayii Zirvesi’nde buluşuyor!

Milli Güvenlik için Mili Savunma Sanayii

ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu, 24 Mayıs 2022 Salı günü Kongre ve Kültür Merkezi A Salonunda I. ODTÜ Savunma Sanayii Zirvesi’nde öncü firmaları buluşturuyor. Etkinliğe ASELSAN, ROKETSAN, MKE, METEKSAN, NERO Endüstri temsilcileri konuşmacı olarak katılacak ve ülkemizin savunma sanayii alanındaki tecrübe, görev ve sorumlulukları üzerine sunumlar gerçekleştirecek.

Savunma Sanayii için Tarihi Zirve

Zirvede; Türk savunma sanayiinde yapılan yatırımların, geleceğin stratejilerinin incelenmesi, ODTÜ’nün sahip olduğu akademik gücü, laboratuvar kabiliyetleri ve sahip olduğu nitelikli öğrenci kaynağının değerlendirilmesi, ODTÜ ve Türk Savunma Sanayii arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, Milli Savunma Sanayii Atılımı için öncü kurumlar ve geleceğin mimarları öğrenciler arasındaki iletişimi artırmak hedefleniyor.

Zirvenin başlıca konuşma konularını milli teknoloji hamlesi, istikbal için havacılık ve uzay sektörü, teknoloji ve savunma mavi batan stratejisi: denizde savunma ve stratejik güvenlik gücü: insan kaynağı oluşturuyor.

Savunma Sanayiine En Çok Mezun ODTÜ’den

Zirveye hem katılımcı firmalardan hem de ODTÜ öğrencilerinden çok ciddi ilgi olduğunu söyleyen ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu Başkanı Furkan Olga: “ODTÜ’nün, Türkiye’de savunma sanayii alanına en çok mezun veren kurum olmasının gururunu taşıyoruz. Bu sebeple ülkemizin milli bağımsızlığı ve güvenliği için hayati öneme sahip olan Savunma Sanayii Zirvesi’ni ilk kez topluluğumuz bünyesinde düzenlemenin büyük heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

“Zirve Tarihi Bir Dönemde Toplanıyor”

Zirvenin ülkemiz tarihi günlerden geçerken toplandığını belirten Olga: “Ülkemizin ABD merkezli tehditlere karşı mücadele ettiği bu tarihi günlerde, savunma sanayiimiz kritik önem taşıyor. Sınır boylarımızda ABD destekli terör örgütleriyle savaşırken, Mavi Vatanımızda kararlılığımızı ortaya koyarken, kendi silahımızın üretiminde kendimiz söz sahibi olmalıyız. Bu sebeple milli savunma sanayii, yerli ve milli üretim önümüzdeki en kritik görevlerden biridir. Bu kritik dönemde, I. ODTÜ Savunma Sanayii Zirvesi, devletimizin ve milletimizin ortak aklını en doğru hedefe yönlendirmeyi hedefliyor." dedi.