Isparta 24.11.2020 04:00

İki Kilise bilim ve turizme kazandırılıyor

Isparta Belediyesi tarihi korumak ve sahip çıkmak üzere başlattığı projelerinden bir yenisini hayata geçiriyor. Isparta'nın tarihi açısından büyük önem taşıyan ve 1750-1860'lı yıllarda yapılan şehir merkezindeki Aya Yorgi ve Aya Payana kiliseleri, Isparta Belediyesi tarafından restore edilecek.
İki Kilise bilim ve turizme kazandırılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belediyeye tahsisi için onay çıkan Turan Mahallesi Aya Payana ve Doğancı Mahallelerindeki Aya Yorgi kiliseleri bilim, sosyal, kültürel ve turizm hayatına kazandırılacak.

Bölge tarihini korumak için önemli bir projeyi hayata geçirmeye çalışan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bakımsız ve yıkılacak bir görünümde olan iki kiliseye belediyeye tahsisi konusunda ilgili bakanlıktan talepte bulunduklarını ve bunun olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Bölge tarihini korumak ve bilim, sosyal, kültürel ve turizm odaklı projenin restorasyon bedelinin de devlet tarafından karşılanacağını belirten Başkan Başdeğirmen, kiliselerden bir tanesinin bilim müzesi şeklinde değerlendirilebileceği görüşünde bulunarak; “Üniversitemizde çok güzel eserler var. Kelebekler, böcekler burada sergilenebilir. Çocuklarımız için güzel bir mekân olacak. Diğer kilisemizi sanatsal, kültürel etkinlikler için ayırabiliriz. Kütüphane ya da başka bir öneri varsa o yapılabilir” açıklamasında bulundu.