Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 07.12.2019 00:30

İKİ YAKA YARIM AŞK İLK DEFA BİR TELEVİZYON KANALINDA GÖSTERİLECEK

Aslında biten değil bitmeyen aşklar acı verir
İKİ YAKA YARIM AŞK İLK DEFA BİR TELEVİZYON KANALINDA GÖSTERİLECEK

Yönetmenliğini Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı,  İki Yaka Yarım Aşk adlı mübadele ile ilgili film 7.12.2019,Cumartesi günü saat 20:00’de ve 8.12.2019,Pazar günü saat 22:00’de Woman TV kanalında gösterilecek. Woman TV D-smart 53.kanal,Türksat 4A Uydusu-12034 Frekansı kanallarından izlenebilmektedir.

 1924 yılında Selanik’ten göç eden 16 yaşındaki Ali’nin anneannesi ve teyzesi ile geldikleri İzmir Karaburun’da yaşadıkları acıları konu alan filmde,  Ali’nin  yarım kalan aşkı anlatılıyor.

 Başrollerini Selda Alkor, Sezai Aydın’ın paylaştıkları filmde Deniz Doğa Tegün, Zafer Kaya Okay, Aylin Kumbaracıoğlu, Selin Üşar, İbrahim Raci Öksüz ve Yağmur Damcıoğlu Namak rol aldılar.

 İki Yaka Yarım Aşk isimli  kısa filmi Antalya Film Festivali,Dhaka Film Festivali,Let’s Cee Film Festivali gibi 40 ulusal ve uluslararası festivale seçildi ve Bosna Hersek’te12.Jahorina Film Festivali’nden özel ödül, 5.Antakya Film Festivali’nden jüri özel ödülü ve Rusya’da Eurosia Monthly Film Festivali’nde en iyi kamera ödülü aldı.

 Karaburun Belediyesi,Karaburun Kaymakamlığı,Rumelisiad,Ruyiad,Lozan Mübadilleri Vakfı, İzmir Devlet Tiyatrosu filmin resmi destekçileri oldu.