Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 18.01.2018 08:30 Güncelleme: 19.01.2018 17:05

İlber Ortaylı'nın kitabına yoğun ilgi

İlber Ortaylı'nın ilk biyografi kitabı olan "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" ün tanıtımı D&R ev sahipliğinde 16 Ocak Salı günü Pera Palace'da gerçekleşti.
İlber Ortaylı'nın kitabına yoğun ilgi

Prof. Dr.İlber Ortaylı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü kişisel özellikleri, bilinmeyenleri ve tüm izleriyle kaleme aldığı ilk biyografi kitabının tanıtımı önceki akşam Taksim Pera Palace’da gerçekleşti.

D&R ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım etkinliği  iş, sanat ve cemiyet dünyasından yoğun ilgi gördü. Açılış konuşmasını yapan D&R Genel Müdürü Cem Eriç, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan D&R olarak büyük onur duyduklarını söyledi.

İlber Ortaylı ise  kitabında dünyada, anılarda, hafızalarda kalan izleriyle modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk'ün kişisel özelliklerine de yer verdiğini belirterek, "Tarihin akışını değiştiren, ona mührünü vuran veya büyük tehlikelere mâni olan liderlere her memlekette rastlamak mümkün değildir. Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur” dedi.