Vakıf Katılım web
Ekonomi 29.06.2022 07:00

İşletmelere VakıfBank garantisi ile tahsilat süreçlerini yönetme kolaylığı geliyor

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek, "Vinov, kısa sürede ekonominin tüm aktörlerinden yoğun ilgi gördü." dedi.
İşletmelere VakıfBank garantisi ile tahsilat süreçlerini yönetme kolaylığı geliyor

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek, "Vinov, kısa sürede ekonominin tüm aktörlerinden yoğun ilgi gördü." dedi.

VakıfBank, kısa süre önce devreye aldığı yenilikçi ödeme ve tahsilat ekosistemi Vinov kapsamında, işletmelerin kendi alacaklarını kolaylıkla yönetebilecekleri ve tahsilatlarını VakıfBank garantisi ile gerçekleştirecekleri Vinov İşyeri uygulamasını hizmete sundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, bir sonraki bankacılık mottosuyla her segmentten bankacılık müşterisi için tüm ödeme ve tahsilat süreçlerine kolaylık, hız ve güven kazandıran Vinov çağını başlatan VakıfBank, bu ekosistemi daha da geliştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, toptan ve perakende satış yapan, bayilik/mağaza ağına sahip işletmeler başta olmak üzere VakıfBank garantisi ile tahsilat gerçekleştirmek isteyen her büyüklükte işletme ve kuruma yönelik Vinov İşyeri uygulaması devreye alındı.

- 'Vinov İşyeri, VakıfBank’ın en yeni tahsilat kanalı'

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek, yeni uygulamaya ilişkin değerlendirmesinde, bugün yaygın bayi, müşteri, şube ağına sahip işletmeler için tahsilat güvencesinin ve tahsilatlarını sağlıklı vade yapısında yönetebilme ihtiyacının en kritik konular arasında yer aldığını belirtti.

Öngörülebilir, güvenli ve ihtiyaca yönelik dinamik bir tahsilat yapısı oluşturan işletmelerin likiditeye erişim kolaylığı sağladıkları gibi tahsilat ve ödemeler arasındaki vade uyumsuzluğu kaynaklı sorunların da önüne geçtiğini aktaran Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

'Türk Lirası cinsinden tüm ödeme ve tahsilatlarda VakıfBank garantisi sunan, tümüyle dijital, 7/24 kullanılabilen, yenilikçi bir ödeme ve tahsilat ekosistemi olan Vinov, kısa sürede ekonominin tüm aktörlerinden yoğun ilgi gördü. İlk etapta borçlu tarafından yürütülen bir süreç üzerinden işleyen sistemi 360 derece kullanıma açmak amacıyla akışın alıcı tarafından başlatılmasına imkân veren ve tahsilat ürünü niteliği taşıyan Vinov İşyeri uygulamasını devreye aldık. Vinov İşyeri uygulamasından yararlanmak için işletmelerin herhangi bir donanıma ihtiyacı bulunmuyor. Sadece kullanıcı adı ve şifre ile erişim sağlanan bir web portali olarak tasarlanan Vinov İşyeri, VakıfBank’ın en yeni tahsilat kanalı.'

- Vinov İşyeri'nin işleyişi

Vinov İşyeri, Vinov akışının alıcı tarafından başlatılması ile genel Vinov sisteminden ayrışıyor. İşletmenin gerekli bilgileri girmesiyle süreç başlatılıyor, borçlu kişinin onayının ardından Vinov oluşturuluyor. Bu yönüyle tutar, vade, taksit sayısı gibi parametrelerin işletme kontrolünde belirlendiği bir tahsilat yöntemi özelliği taşıyor. Vinov İşyeri, işletmenin belirlediği ana kullanıcı tarafından kullanılabileceği gibi, ana kullanıcının tanımlayacağı sınırsız sayıda alt kullanıcı tarafından da kullanılabiliyor. Vinov İşyeri üzerinden karekod, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası ya da cep telefonu ile Vinov tahsilat kaydı oluşturulabiliyor.