Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 26.10.2020 10:58

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nden, "Cumhuriyet Konseri"

Kadıköy Bld. Süreyya Operası Sahnesi ve Büyükyalı Fişekhane'de seyircilerle buluşuyor.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nden,

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyeti, kuruluşunun 97. yılında seyircilerle birlikte kutlamaya hazırlanıyor. İki konser ile sanatseverler ile buluşacak olan İDOB’un Cumhuriyet Konseri’nde program şu şekilde;

Türk Beşleri’nden eserler; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde eserleriyle, Türk müziğinin evrensel düzeye ulaşması için çalışan, beş klasik batı müziği bestecisini tarif etmek için uluslararası çerçevede kullanılan “Türk Beşleri” grubu ; Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses besteleri programda yer alıyor.

Ulvi Cemal Erkin’in, Altı Halk Türküsü’nden “Divan” - Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre Orotoryosu’ndan “Ağlamaktır Benim İşim” - Necil Kazım Akses’in, Orhan Veli Kanık şiirini bestelediği “Anlatamıyorum” - Hasan Ferit Alnar’ın “Biraz da yürüdükçe” - Cemal Reşit Rey’in 10. Yıl Marşı (söz: Faruk Nafız Çamlıbel ve Behçet Kemal Çağlar) seslendirilecek.

“Yaşa Mustafa Kemal Paşa” (Muammer Sun düzenlemesi ile) , Muammer Sun’un 1998 yılında çekilen Cumhuriyet filmi için bestelediği “Bozkırın Sesi” ve Hüseyin Kaya’nın düzenlemesi ile “Efem” türküsü de konserde yorumlanacak.

Cemal Reşit Rey’in “Sarı Zeybek” eserinde ise solist dansçı Mehmet Nuri Arkan, Ayşem Sunal Savaşkurt koreografisi ile dans edecek.