Kültür Sanat 21.03.2023 11:02 Güncelleme: 21.03.2023 11:09

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (21 - 26 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta toplam 6 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; Limon, Her Şey Yolundaymış Gibi, Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Tamamen Doluyuz, Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi okuma tiyatrosu ile Kahramanlar ve Soytarılar (Shakespeare'in Dünyası) okuma tiyatrosu.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (21 - 26 Mart)

Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) Üsküdar Tekel Sahnesinde

Eberhard Streul'un yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği, Ali İpin'in yönettiği ve Murat Karasu ile Özge Özdemir'in oyuncu olarak yer aldığı Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izlenebilir.

Limon Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Beyazperdeden tanıdığımız yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği ve Memet Baydur'un 'oyun içinde oyun' tekniğini kullanarak yazdığı oyunda Dekor Tasarımını Aytuğ Dereli, Kostüm Tasarımını Dilek Kaplan, Işık Tasarımını Yakup Çartık, oyun müziklerini Mustafa Biber, Yönetmen Yardımcısılığını Esra Akbaş ve oyunun asistanlığını Merve Şeyma Zengin yaparken, Lebip Gökhan, Murat Sarı, Fatih Topçuoğlu, Nihal Dinçel, Melike Durak Aras, Çağıl Tekten ve Emre Çoldur karakterlere hayat veriyor. Limon'u bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyebilirsiniz.

Her Şey Yolundaymış Gibi Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta salıdan cumartesi gününe kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede olacak.

Sanki Hiçbir Şey OImamış Gibi Garibaldi Sahnede

Aile ilişkileri, bellek, iletişimsizlik, geleceksizlik, kadın-erkek ilişkileri, aidiyet sorunları gibi güncel temaları ele alan Sanki Hiçbir Şey OImamış Gibi oyununu bu hafta 23 ve 24 Mart'ta Garibaldi Sahnede izleyebilirsiniz.

Kahramanlar ve Soytarılar (Shakespeare'in Dünyası) Garibaldi Sahnede

Gelmiş geçmiş en büyük oyun yazarı Shakespeare’in en önemli oyunları arasında bir gezinti. Yazar Talat Sait Halman’ın tarifiyle: “Macbeth ile karısının öldürücü ihtirası, Othello’nun kıskançlığı, lago’nun hileleri, Romeo Juliet’in yürek parçalayıcı aşkı, III. Richard’ın şiiri, Fırtına’nın büyüsü, Hırçın Kız’ın yatışan şirretliği, Kral Lear’ın trajik ihtiyarlığı; hepsi bu hafta Garibaldi Sahnede izleyici karşısında olacak. Kahramanlar ve Soytarılar (Shakespeare'in Dünyası)'ını bu hafta 25 ve 26 Mart'ta Garibaldi Sahnede izleyebilirsiniz.
 
Tamamen Doluyuz Üsküdar Stüdyo Sahnede

Sam, konservatuarın oyunculuk bölümünden mezun bir gençtir. Kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek midir? Elif Erdal'ın yönettiği ve Efe Erkekli'nin oynadığı bu keyifli oyunu bu hafta salı gününden cumartesi gününe kadar Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.