Tiyatro 24.02.2020 14:28 Güncelleme: 24.02.2020 14:34

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (25 Şubat-1 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda bu hafta Hanımefendi'nin Ziyareti, İyi Şanslar, Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal), Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye", Hırçın Kız ve Giydirici oyunları seyircilerin karşısına çıkıyor. 1 Mart Pazar günü ise Pazar Okumaları kapsamında İkinci Nöbetçinin Sıkıntıları adlı oyunun okuması yapılacak.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (25 Şubat-1 Mart)

Oyunlara dair detaylı bilgiler şöyle:

Hanımefendi’nin Ziyareti, Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Avrupa’nın kalbinde uzun süredir ekonomik sıkıntı çeken bir kasabaya yıllar önce orayı terk etmiş olan Klara Zahanasyan, bir milyoner olarak gelir. Kasaba halkına bağışlayacağı 1 MİLYAR karşılığında eski hesapları kapatmak için adaletin yerine getirilmesi şartını koşar. Bu andan itibaren kasabada Avrupa’nın temsil ettiği tüm entelektüel, hümanizmacı düşünce sarsılmaya başlar. Çünkü pazarlık bir anlamda tüm bunlardan vazgeçmeyi öngörmektedir. 

Gönen Aykaç, Can Gürzap, Uğur Keleş, Mutlu Güney, Mahmut Gökgöz, Erhan Tuna, Oğuz Tunç, Zeliha Güney, Tayfun Sav, Mürsel Yaylalı, M. Coşkun Ülgen, Murat Yatman, Burak Çağlar, Nurettin Özşuca, Burhan Yıldız, Dinçer Simsar, Ece Sarıçoban,                 Emre Çebi, Cenk Dinçsoy, Eren Özyalçın, Melis Özpaça, Kamil Gençtürk, Mehmet Emin Önal, Fevzi Erden, Nur Merve Akdemir, Özge Aktaş, Selvin Konuk, Şimal Kepçeli’nin rol aldığı oyun Mecidiyeköy Büyük Sahnede 1 Mart Pazar gününe kadar izlenebilir.

Yazan: Friedrich Dürrenmatt

Çeviren: Kemal Bekata

Yöneten: Can Gürzap

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Medina Yavuz Almaç

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Koreografi: Alpaslan Karaduman

Dramaturg: Selen Korad Birkiye

 İyi Şanslar, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Geçtiğimiz sezon yönettiği ve oynadığı “Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal) adlı oyunla seyircilerin karşısına çıkan Okday Korunan bu defa yazıp yönettiği “İyi Şanslar” oyunu ile koca dünyada bir nokta haline dönüştürülen insanın varoluşsal meselelerini sorguluyor. Oyunda Kamil Korunan, Kerim Altınbaşak ve Güney Tinin rol alıyor. İyi Şanslar, 1 Mart Pazar gününe kadar Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede izlenebilir.

Yazan & Yöneten: Okday Korunan

Dekor Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Alper Maral

Dramaturg: Eren Aysan

 Bir Peri Masalı Radyum Kızları, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Birinci ve ikinci dünya savaşı arasında, ABD’de orduya radyumlu saatler üreten bir fabrikadaki radyum boyama işçisi kadınların hak arama mücadelesini anlatan oyunda karakterlere Çiğdem Aygün, Deniz Danışoğlu, Merve Şeyma Zengin, Ezgi Erdilek, Refiye Genç, Ilgın Arslan, Okan Değirmenci, Tuğçe Aksum, Enis Daniş, Ebru Terzi, Esra Balaban, Begüm Mısırlı, Oğuz Edis, Batıkan Köleoğlu ve Hasan Ali Yıldırım hayat veriyor. Oyun 29 Şubat Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Karden Kasaplar

Yöneten: Laçin Ceylan

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Dekor Tasarımı: Gökhan Yücesal

Kostüm Tasarımı: Dilek Kaplan

Müzik: Yıldırım Arıcı

Makyaj Tasarımı: Murat Polat

Koreografi: Tuğçe Tuna

 Kendi Gök Kubbemiz, Üsküdar Stüdyo Sahnede

Kendi Gök Kubbemiz’de Yahya Kemal'in dizelerinde hayat bulan eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları ile geçmişe bir yolculuk yapılıyor.

Yazan: Yahya Kemal Beyatlı, Sönmez Atasoy

Yöneten: Okday Korunan

Dekor & Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen

Işık Tasarımı: İ. Önder Arık

Müzik: Timur Selçuk

Kendi Gök Kubbemiz oyunu, Üsküdar Stüdyo Sahnede 1 Mart Pazar gününe kadar izlenebilir.

 Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”, Garibaldi Sahnesinde

Büyük yazar Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek, onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız…    

Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” 27-28-29 Şubat tarihlerinde Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Sait Faik Abasıyanık

Uyarlayan: Savaş Dinçel

Yöneten: Ozan Uçar

Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor

Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran

Işık Tasarımı: Serhat Akın

Müzik: Oktay Köseoğlu

 Hırçın Kız, Küçükçekmece CKSM’de

Sinyor Battista'nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceralarının anlatıldığı Shakespeare komedisi Hırçın Kız’da Veda Yurtsever, Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız’ın yanı sıra kalabalık bir oyuncu kadrosu rol alıyor.

Oyun 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Küçükçekmece CKSM’de izlenebilir.

Yazan: William Shakespeare

Çeviren: Nurettin Sevin

Dramaturgi ve Reji: Yücel Erten                           

Dekor Tasarımı: Ethem İzzet Özbora

Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı

Işık Tasarımı: Yakup Çartık

Müzik: Emil Tan Erten

 Giydirici,  Zeytinburnu Sahnesinde

II. Dünya Savaşında ölümüne tiyatro yapan bir grubu anlatan oyunda karakterlere Celal Kadri Kınoğlu, Hakan Çimenser, Rüyam Perihan Dirin, Hülya Gülşen, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Osman Tunca Soysal, Sinan Cem Çabuk, Güneş Yakın, Cem Şahin, Suzan Sabancı ve Özgün Bayraktar hayat veriyor.  Oyun 28-29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde Zeytinburnu Sahnesinde izlenebilir.

Yazan: Ronald Harwood

Çeviren: Ergun Sav

Rejisör: Hakan Çimenser

Dekor Tasarımı: Savaş Çevirel

Kostüm Tasarımı: İnci Kangal Özgür

Işık Tasarımı: Akın Yılmaz

Müzik: Fırat Akarcalı