Vakıf Katılım web
Ekonomi 06.08.2022 07:00

İstanbul'daki e-ticaret devlerinin buluşmasına NEW YORK'TAKİ NASDAQ BİNASINDAN ÇAĞRI

İstanbul'daki e-ticaret devlerinin buluşmasına NEW YORK'TAKİ NASDAQ BİNASINDAN ÇAĞRI

İstanbul’da 28-29 Eylül’de uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafından düzenlenecek olan World E-commerce Forum’un çağrısı New York Times Meydanı’nın en önemli yapılardan olan NASDAQ binasından yapıldı. Bu yıl 9’uncu kez gerçekleştirecek olan forum, e-ticaretin dev oyuncularını bir araya getirecek.

Pandemide tüm dünyada tedarik zinciri kırıldı, Türkiye’de e-ticaret ve e-ihracatta yükselişe geçti. Bu yükseliş dünyanın sayılı e-ticaret devlerini, Türk satıcıları hizmet ağlarına katmak için harekete geçirdi. Bu amaçla dünya e-ticaretinin dev oyuncularını İstanbul’da bir araya getirecek olan World E-commerce Forum İstanbul, için de geri sayım başladı. Bu yıl İstanbul’u e-ticaretin merkezi haline getirme hedefiyle 9’uncusu düzenlenecek olan etkinliğe 34 ülkeden 10 binden fazla katılımcı bekleniyor.

E-ticaretin devlerine Times Meydanı’ndan çağrı

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF tarafından düzenlenen World E-commerce Forum; New York Times Meydanı’nın en ünlü yapılarından olan NASDAQ binasında görkemli bir çalışmaya da imza attı. Gerçekleştirilen çalışma ile küresel ticaret markalarının işlem gördüğü Times Square’deki NASDAQ Tower binası “E-ticaretin Davos’u World E-commerce Forum İstanbul, görseli ile giydirilerek çarpıcı bir outdor çalışma gerçekleştirildi. İstanbul’da Avrupa’nın en büyük e-ticaret etkinliğini düzenlemeye hazırlanan uluslararası e-ihracat platformu WORLDEF’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nart gerçekleştirilen bu özel çalışma hakkında “Uzun yıllardır ülkemizi e-ticarette küresel aktör haline getirmek için çalışmalara imza atıyoruz. Bu çerçevede New York’ta küresel e-ticaret markalarının da işlem gördüğü Nasdaq binasında İstanbul’daki etkinliğe dikkat çekmek istedik. Çünkü inanıyoruz ki Türkiye önümüzdeki dönemde üretim kapasitesi, lojistik gücüyle, yerli markalarıyla dünya e-ticaret sektöründe vazgeçilmez bir oyuncu olacak. Nasdaq binasındaki ‘World E-commerce Forum İstanbul’ duyurusuyla dünya ticaretinin merkezinden bizde varız dedik.“ diye konuştu.

50’den fazla Pazar yeri ve 40’dan fazla yatırımcı ile dünyaya açılma imkânı
World E-commerce Forum Istanbul’da Türk firmalarını farklı ülkelerdeki e-ticaret uzmanları ile global pazaryerleri ile buluşturacaklarına dikkat çeken Nart, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Yurtdışından 50’den fazla pazaryerinin yer alacağı etkinlikte 150 binden fazla B2B toplantı yapılacağını öngörüyoruz. Beş farklı sahnede ekosistemin profesyonellerinden oluşan 200’den fazla konuşmacı deneyimlerini paylaşacak. Yatırımcı arayanlar içinde çok güzel fırsatlar olacak. 40’tan fazla yatırımcı ve fon da etkinlikte yer alacak. Yerli markalarımız için bu etkinlik yurt dışına açılmak için çok önemli fırsatlar barındırıyor” dedi.