İstanbul 04.10.2019 12:35

"İSTANBUL'U KOŞUYORUM" ETKİNLİĞİ BAKIRKÖY'DE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan "İstanbul'u Koşuyorum" etkinlikleri, Bakırköy etabı ile devam edecek. Koşu, 6 Ekim 2019 Pazar günü 3 bin İstanbullunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Spor İstanbul tarafından İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu gibi yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek amacıyla düzenlenen “İstanbul'u Koşuyorum” serileri, Bakırköy etabı ile devam edecek.

Bu yılki 4. yarış olan etap, 6 Ekim Pazar günü düzenlenecek. “Bakırköy Sahili’nde koşmak ister misin?” sloganı ile gerçekleştirilecek etkinlikte yaklaşık 3 bin İstanbullu araçsız ve trafiksiz bir Bakırköy’de koşacak.

10 KM’LİK PARKURDA SPOR VE EĞLENCE BİR ARADA

Etkinlik nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Organizasyon Dj Performansı ile renklenirken ödül töreninin ardından son bulacak. İstanbullular hem yarışacak hem de eğlenceli bir Pazar yaşayacak.

Bakırköy İDO İskelesi İSPARK alanından Zeytinburnu istikametine doğru başlayacak olan yarış, Tarhan Kavşağı’ndan geriye dönüş ile Yeşilköy istikametine doğru devam edecek. Koşu, Yeşilköy Havuzlu Kavşağı’nda yapılacak ikinci dönüş ile tekrar Bakırköy İDO İskelesi İSPARK’ta sona erecek. 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek çipli koşuda, dereceye giren koşucular ödüllendirilecek.

SERİ YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Bu yıl ki “İstanbul'u Koşuyorum” serisi 2’si özel 6 etaptan oluşuyor. "İstanbul'u Koşuyorum" 4. sezonunun ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile Mart ayında gerçekleştirilmişti. Yarışlar, Bakırköy etabı sonrası ikinci özel etap olan Gazi Koşusu Kent etabı ve serinin son ayağı olan Bebek etabıyla son bulacak.

Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek “İstanbul’u Koşuyorum” madalyasını tamamlamış olacak.

PROGRAM

TARİH: 6 Ekim 2019, Pazar

YER: Bakırköy İDO İskelesi İSPARK alanı

SAAT: 09.00 – 11.00