Magazin 01.07.2022 04:27

İsveç'teki Kariyerine Türkiye'de Devam Ediyor

Genç ve başarılı müzisyen Serkan Mai, ilk Türkçe çalışması "Sabır"ı Sony Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturuyor.
İsveç'teki Kariyerine Türkiye'de Devam Ediyor

Dünyanın en önemli müzik ülkelerinden biri olan İsveç’te uzun yıllardır yaşayan ve müzikal eğitimini orada tamamlayan Serkan Mai, artık kendi dilinde müzik yapmaya karar verdi. İsveç’te İngilizce ve İsveççe şarkılarını yayınlayan ve büyük beğeni toplayan Serkan Mai, Sony Müzik’in de desteğiyle Türkiye’ye geldi.

İsveç’te Ödüller Alan Türk Müzisyen Artık Türkiye’de

Farklı ses tonu ve kendine has tarzı ile dikkat çeken Serkan Mai, “Södra Teatern”, “Scala Teatern” gibi İsveç’in en büyük sahnelerinde konserler verdi ve “İsveç Sahne Sanatları” ödüllerinde yılın en iyi performans ödülü gibi birçok ödüle layık görüldü.

Şarkılarını Artık Türkçe Söyleyecek

Serkan Mai, Sting, Santana ve Kelly Clarkson gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışan aranjör Mats Valentin ile tanıştıktan ve çalıştıktan sonra şarkılarını Türkçe’ye çevirmeye başladı. İsveç’in dünyaca ünlü yönetmeni Hans Marklund ile de çalışan Mai, Hans’ın tavsiyelerine uyarak Türkçe şarkı söylemeye karar verdi.
Serkan Mai’nin Türkçe’ye çevirdiği birçok eserinden biri olan “Sabır” 1 Temmuz Cuma günü Sony Müzik etiketiyle yayında olacak.