Magazin 17.10.2021 04:14

İYİLİK KOLYELERİ MEME KANSERİYLE MÜCADELE EDEN KADINLAR İÇİN  DİZİLDİ

Gazeteci Ayşe Arman'ın "İyilik Kolyesi Atölyesi", meme kanseri hastası kadınlara destek için 42 Maslak'ta yapıldı. İçerisinde bulunduğumuz "1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı"nda düzenlenen etkinlikten elde edilen gelir, meme ve jinekolojik kanser hastalarının yanında olan Pİ Kadın Kanserleri Derneği'ne bağışlandı.
İYİLİK KOLYELERİ MEME KANSERİYLE MÜCADELE EDEN KADINLAR İÇİN   DİZİLDİ

Gazeteci Ayşe Arman’ın “İyilik bulaşıcıdır; kolye bahane, iyilik şahane” mottosuyla her hafta farklı bir mekânda iyilik dağıtmak üzere düzenlediği “İyilik Kolyesi Atölyesi”, bu kez Pİ Kadın Kanserleri Derneği* yararına 42 Maslak lounge alanında yapıldı. 42 Maslak’ta yer alan Atölye Mayacan’ın sahibi Solinda Levi ev sahipliğinde; başarılı oyuncu Naz Elmas’ın katılımı ile kadın kanserlerine destek olmak için yapılan etkinlikte, 25 kişiden oluşan atölyenin katılımcıları kolyelerini iyilik için yaptı. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2004 yılında, meme kanserinde erken teşhisinin önemini vurgulamak ve meme kanseri farkındalığı için ilan ettiği “1-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen “İyilik Kolyesi Atölyesi”, farklı yaş gruplarından pek çok kadını bir araya getirdi. Etkinlikte meme kanserinde erken teşhisin yararına dikkat çekilirken kanser taramalarının ve 40 yaşından itibaren düzenli mamografi çektirmenin önemine de dikkat çekildi. Elde edilen gelirin kanser hastalarına destek sağlayan ve yol arkadaşlığı yapan Pİ Kadın Kanserleri Derneği’ne aktarıldığı atölyede, katılımcılar hem Ayşe Arman’dan kolye yapımının püf noktalarını öğrendi hem de yeni hobileriyle kanser hastalarına destek oldu. Eğlenceli sohbet ortamıyla da katılımcıların iyi vakit geçirdiği atölyede, meme kanseri konusunda farkındalık da yaratıldı. 

Pi Kadın Kanserleri Derneği, Pembe İzler Derneği adıyla, 2014 yılında meme kanseri başta olmak üzere tüm kadın kanserleri -yumurtalık, rahim, rahim ağzı kanserleri- konusunda toplumu bilinçlendirme ve maddi yetersizliği olan hastalara teşhis ve tedavide destek vermek amacıyla kuruldu. Dernek, kadın kanserleri ile savaşan kadınların hem tedavi sürecinde hem de sonrasındaki süreçte kanserden korkmayan, güçlü bireyler olması için onlara pek çok alanda destek oluyor.