Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 16.10.2020 13:58

Kapanış gongu İstanbul Tasarım Bienali için çaldı

5. İstanbul Tasarım Bienali'ne "Yüksek Katkıda Bulunan Kuruluş" olarak destek veren Borsa İstanbul'da kapanış gongu bienal için çaldı.
Kapanış gongu İstanbul Tasarım Bienali için çaldı

SEMA SEZEN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, VitrA sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali, 15 Ekim’de başladı. Bienale "Yüksek Katkıda Bulunan Kuruluş" olarak destek veren Borsa İstanbul’da bienalin açılışı dolayısıyla gong töreni düzenlendi.
5. İstanbul Tasarım Bienali’nin açılışı ve Borsa İstanbul’un bienale desteği için düzenlenen gong törenine İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak ve İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova katıldı.

GÖRGÜN TANER: BU YIL DA BAŞARIYA ULAŞACAK
İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, törende yaptığı konuşmada “İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İstanbul Tasarım Bienali’ni 2012 yılından bu yana düzenliyor. Bu süreçte düzenlediğimiz dört bienal, tasarımın hayatımızın farklı yönlerindeki etkisini ve kültürel önemini araştırdı. Bunu yaparken bienallerimiz, bu alanın düşünce üretimi için ne kadar verimli topraklar sunduğunu da gösterdi. Bienalin bir başarısı da tasarım ve ilgili alanlarda çalışan, düşünen, üretenleri bir araya getiren, kapsayıcı bir uluslararası platform yaratmak oldu. Bu yıl, bu platformu yaratırken Borsa İstanbul da katkılarıyla bize destek veriyor. Dünya çapında, alanındaki en önemli etkinlikler arasında gösterilen İstanbul Tasarım Bienali’nin, Borsa İstanbul’un da katkılarıyla, bu yıl da büyük başarıya ulaşacağına gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HAKAN ATİLLA: EN GÜZEL TASARIM İNSAN VE YAŞAM
Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla ise, “Hepimizin bildiği gibi en güzel tasarım insan ve yaşam. Biz de bizim için tasarlanmış bu dünyada bilinçli ya da bilinçsiz şekilde yaşıyoruz. Zaman zaman bozmaya gayret ediyoruz ama genelinde çok iyi tasarlanmış bir yapı olduğunu kabul etmek lazım” dedi.

DENİZ OVA: TEMA 'EMPATİYE DÖNÜŞ'
İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, “2012 yılından bu yana gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali, her iki senede bir geniş bir yelpazede pek çok alanın tasarımla ilişkisini incelerken, ulusal ve uluslararası ağlar içerisinde yaratıcı çevreler, iş dünyası ve akademik dünya arasındaki diyaloğu da besliyor. Bugün açılışını yaptığımız 5. İstanbul Tasarım Bienali ise teknolojik hız ve çevre krizinin damgasını vurduğu bu dönemde “Empatiye Dönüş” temasıyla, özen göstermeyi öne çıkaran uygulamaları, bağlantı kurmaya dair pratikleri ve duygularımıza aracı olan nesneleri odağına alıyor." diye konuştu.