Spor 10.11.2018 14:36 Güncelleme: 10.11.2018 14:54

Kara Kartallar TBSL'deki Serisini Sürdürüyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, sahsında Afyon Belediyespor'u 80-75 yenerek arka arkaya 3. galibiyetini aldı.
Kara Kartallar TBSL'deki Serisini Sürdürüyor

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya Erkan Veyseloğlu'nun 3 sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Ivan Buva, Jason Rich ve Kenan Sipahi'nin sayılarıyla skor üstünlüğünü korudu. Afyon Belediyespor ise, Frank Elegar, Cevher Özer ve Marcos Knight ile ayakta kaldı. İlk TV molasına girilirken, Beşiktaş Sompo Japan'in 17-11'lik üstünlüğü vardı. (3.04) Mola sonrasında Afyon, Cevher'in yanı sıra, kenardan gelen Jamelle Hagins'in sayılarıyla farkı 2 sayıya kadar düşürdü. (1.29) Kalan sürede karşılıklı sayılar oldu ve ilk 10 dakika Kara Kartallar'ın 21-17'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Kyle Gibson'ın 3 sayılık basketiyle giriş yapan İstanbul ekibi, Burak Can Yıldızlı ve Ivan Buva ile bulduğu sayılarla farkı 8 sayıya çıkardı ve Afyon Belediyespor erken bir mola aldı. (7.46) Mola dönüşünde Cevher Özer ve Jamelle Hagins ile ayakta kalan Afyon, skor aralığını daraltsa da, Beşiktaş Sompo Japan'de Robin Benzing devreye girdi ve takımının üstünlüğünü korumasında etkili oldu. Çeyreğin son saniyesinde faul alan Cevher Özer, serbest atıştan bulduğu basketlerle farkı 2 sayıya düşürdü. Beşiktaş Sompo Japan, devreye 39-37 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Burak Can Yıldızlı ve Ivan Buva'nın basketleriyle başlayan Kara Kartallar karşısında Cevher Özer ile art arda dış atış isabeti kaydeden Afyon Belediyespor, skora denge getirdi. (7.21) Daha sonra Marcos Knight'tan 3 sayılık basket geldi ve Afyon, İstanbul ekibi karşısında 46-43'lük skorla öne geçti. (5.32) Ancak Beşiktaş Sompo Japan, çeyreğin TV molası sonrasında etkili bir dönüş yaptı ve 15-2'lik seriyle farkı çift hanelere çıkardı. (1.01) Afyon Belediyespor, son dakikada Frank Elegar ve Serkan Menteşe'nin basketleriyle farkı 6 sayıya indirdi ve son 10 dakikaya Beşiktaş Sompo Japan'in 58-52'lik üstünlüğüyle girildi.

Robin Benzing ve Ivan Buva'nın basketleriyle farkı yeniden çift hanelere yükselten Kara Kartallar karşısında Serkan Menteşe yeniden dış atışlara yönelen Afyon Belediyespor, bu hücum anlayışıyla kritik yerlerde isabetler kaydetti oyunun içinde kalmayı başardı. Afyonkarahisar ekibi, akabinde Jamelle Hagins, Frank Elegar ve Marcos Knight'ın sayılar bularak farkı 4 sayıya düşürdü. (2.21) Ancak Beşiktaş Sompo Japan, Ivan Buva ve Jason Rich'i sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyarak mücadeleden 80-75 galip ayrıldı.

Beşiktaş Sompo Japan'de maçın en skorer ismi Ivan Buva, 24 sayı ve 12 ribaundla double double yaparken, Robin Benzing kenardan gelerek 16 sayı, 3 ribaund ve 2 asist kaydetti. Afyon Belediyespor'da Cevher Özer, karşılaşmayı 23 sayı ve 6 ribaundluk performansla tamamladı.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN - AFYON BELEDİYESPOR

Salon: Akatlar Spor Kültür Kompleksi / İstanbul

Hakemler: Aytuğ Ekti, Özlem Yalman, Sinem Tetik

Beşiktaş Sompo Japan: Burak Can Yıldızlı 4s, Erkan Veyseloğlu 3s, Ivan Buva 24s, Kenan Sipahi 3s, Jason Rich 7s, Can Maxim Mutaf, Dusan Cantekin, Ömer Utku Al 10s, Samet Geyik 7s, Leon Harun Apaydın, Kyle Gibson 6s, Robin Benzing 16s

Başantrenör: Dusko Ivanovıc

Afyon Belediyespor: Cevher Özer 23s, Marcos Knight 15s, Earl Calloway 2s, Tyrus McGee 2s, Frank Elegar 7s, Dorukhan Engindeniz, Altan Erol, Cemal Nalga, Kerem Gülmez, Jamelle Hagins 13s, Serkan Menteşe 13s, Talat Altunbey

Başantrenör: Can Sevim