Güncel - Yaşam 16.05.2017 16:01

Karagöl baharla birlikte canlanıyor

Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı alan Karagöl, havaların ısınmasıyla doğanın canlanmaya başlamasının ardından karlı tepeleri ve temiz havasıyla ziyaretçilerini bekliyor.
Karagöl baharla birlikte canlanıyor

Artvin'in Şavşat ilçesinde doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, baharla birlikte doğanın canlanmasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

İlçe merkezine 25. kilometre uzaklıkta ve Sahara Milli Parkı içinde bulunan bin 650 rakımlı Karagöl, her mevsim ayrı güzelliğiyle Artvin'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Şavşat'ın, İtalya'nın Milano kentinde 21-23 Haziran 2015'te gerçekleştirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı almasının ardından ilginin arttığı Karagöl, her mevsim ayrı güzelliğiyle görenleri büyülüyor.

Ahşap mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla ilgi çeken Karagöl, çevresindeki ladin ve çam ağaçları ve halen karla kaplı tepeleriyle hafta sonunu doğayla baş başa geçirmek isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.

Günübirlik gezilerin yanı sıra çevresindeki ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da sunan Karagöl'de, tekne ile gezinti yaparak doyumsuz manzaranın tadını çıkarmak da mümkün.

Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı,  bölgenin turistlik değeriyle Türkiye'nin gündeminde bir ilçe olduğunu söyledi.

Her yaz çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırladıklarını dile getiren Ambarcı, kış aylarında da turistlere farklı alternatifler sunduklarını, uluslararası statüye sahip "kar üstü karakucak güreşleri" gerçekleştirdiklerini, devlet olarak yöre turizmine ivme kazandırmak için üzerlerine düşeni yaptıklarını ifade etti.

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise baharla birlikte Şavşat'ın Türkiye'nin dört bir yanından gelen turistleri ağırlamaya başladığını kaydetti.

Şavşat Karagöl'ün, Artvin turizmi için çok önemli bir yer olduğuna işaret eden Öztürk, "Turizm literatüründe yerini almış, marka değerine ulaşmış, eşsiz güzellikte bir doğal yaşam alanı. Havaların ısınmasıyla çok sayıda insan burayı ziyaret edip kuş, börtü böcek sesleri arasında ormanlarla çevrili Karagöl'ün etrafında stres atıp hoşça zaman geçiriyor." diye konuştu.