Spor 01.12.2018 16:02 Güncelleme: 01.12.2018 17:24

Koç Rams Finalde

2. Görkem Yazıcı Üniversiteler Arası Amerikan Futbolu Turnuvası'nda Koç Rams, yarı final maçında Özyeğin Wolves'u 29-6 mağlup ederek adını finale yazdırdı.
Koç Rams Finalde

Bertan ERMAN

Maça etkili başlayan Koç Rams, ilk sayılarını yeni transfer Darius Lewis’in koşu touchdownı ve Ömer Burak Sarıkatipoğlu’nun ekstra golü ile buldu. Akabinde gerçekleşen Özyeğin Wolves, hücumda fumble yaptı ve yere düşen topa Rams savunması sahip oldu ve ilk 12 dakika ev sahibi ekibinin 7-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Koç Rams, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, oyun kurucu Cem İnan’ın 1 yardalık koşu touchdownıyla sonlandırdı. Farkı çift hanelere çıkaran Rams, ikinci ekstra gol denemsinde de başarılı oldu ve skoru 14-0’a getirdi. Özyeğin Wolves, bir sonraki hücum serisinde yine istediği sonucu alamasa da, savunmada etkili oldu. Wolves’un cornerbacklerden Feridun Benli, Rams’in gerçekleştirdiği bir pas oyununda interception yaptı ve takımına yeni bir hücum hakkı kazandırdı. ÖZÜ, karşılaşmadaki tek touchdown sayısını, çeyreğin bitimine 1.20 dakika kala, running back Yiğit İstanbullu’nun 3 yardalık koşu oyunu sonunda gol bölgesine varmasıyla yaptı. Ancak Siyah Beyazlılar, 2 sayı denemesinde başarısız oldu. Koç Rams, son 32 saniyeye girilirken gerçekleştirdiği hücumda, Emre Can Açıkgöz’ün 6 yardalık koşu touchdownı ve daha sonra 2 sayılık denemede Cem İnan-Alihan Ağaçkesen işbirliği sonucunda farkı biraz daha açtı ve devreye 22-6’lık üstünlükle gitti.

Rams, üçüncü çeyrekte Cem İnan’ın yaptığı 1 yardalık koşu touchdownı sonrasında iyice rahatladı. Bu sayının ardından Ömer Burak Sarıkatipoğlu da, üçüncü ekstra golünü de attı ve maçın skorunu tayin etti. Son çeyrekte sayı olmadı ve Koç Rams karşılaşmayı 29-6 kazandı. Bu sonuçla Koç Rams adını finale yazdırırken, şampiyonluk için İTÜ Hornets – Bilgi Hunters maçının galibi ile şampiyonluk için mücadele edecek. Özyeğin Wolves ise, üçüncülük maçında Hornets – Hunters maçının kaybedeni ile karşılaşacak.

KOÇ RAMS BANDOSU TRİBÜNLERDE

Koç Rams ile Özyeğin Wolves arasında oynanan maçta taraftarlar, İstanbul’daki soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Ayrıca, Koç Üniversitesi Orkestrası üyelerinin oluşturduğu Koç Rams Bandosu da, bu karşılaşmada ilk kez tribündeki yerini aldı.