Kültür Sanat 08.12.2022 13:27

KOROLARIN SESİ DÜNYA KORO GÜNÜNDE ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDEN YÜKSELECEK

Atatürk Kültür Merkezi, IFCM (International Federation of Choral Music) ve UNESCO'nun önerisiyle 1990 yılından beri dünya çapında kutlanan Dünya Koro Günü'nü, 11 Aralık Pazar günü Korolar Maratonu'na ev sahipliği yaparak kutlayacak.
KOROLARIN SESİ DÜNYA KORO GÜNÜNDE ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDEN YÜKSELECEK

Koro Kültürü Derneği iş birliğiyle düzenlenen Korolar Maratonu’nda, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen birbirinden değerli 16 koro, gün boyunca özel performanslarla müzikseverlerle buluşacak.

Dünya Koro Günü, IFCM (International Federation for Choral Music) ve UNESCO’nun önerileriyle 1990 yılından beri Aralık ayının her ikinci pazar günü, dünya çapında koro konserleriyle kutlanıyor. Bu yıl 11 Aralık’a denk gelen ikinci pazarda;  Atatürk Kültür Merkezi, Koro Kültürü Derneği iş birliğiyle temponun bir an bile düşmeyeceği Korolar Maratonu’na ev sahipliği yapacak. 

16 koro maraton için AKM’de bir araya gelecek

Herkese açık ve ücretsiz olan Korolar Maratonu’na katılan izleyicileri müthiş bir koro müziği şöleni ve sürprizler bekliyor. AKM Tiyatro Salonunda saat 14.00 itibarıyla başlayacak olan maratonda; BAU Polifonik Koro, Beşiktaş Belediyesi - Beşiktaş Çocuk Korosu, Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu, Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu, Chromas, Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Gençlik Korosu, Orphe Çoksesli Koro, PoliPop, PoliRock, Popino, Rezonans, Sirene, Vartanants Korosu, Vokal Akademi Pop&Caz Korosu ve Yeditepe Çoksesli Korosu özel performanslarıyla yer alacak.   

11 Aralık’ta saat 14:00’den itibaren AKM Tiyatro Salonunda ücretsiz gerçekleşecek etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için akmistanbul.gov.tr adresi ziyaret edilebilir. 

Korolar Maratonu Programı
 AKM Tiyatro Salonu

14:00
POPİNO
Orphe Çoksesli Koro
Beylikdüzü Çoksesli Gençlik Korosu
Rezonans
Yeditepe Çoksesli Korosu
 PoliRock

17:00
PoliPop
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Gençlik Korosu
Beşiktaş Belediyesi - Beşiktaş Çocuk Korosu
Vartanants Korosu
 Vokal Akademi Pop&Caz Korosu

20:00
 Chromas
BAU Polifonik Koro
Sirene
Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu
 Boğaziçi Gençlik Korosu