Türkiye - Gündem 04.10.2017 12:50

'Kostak'ı kaybetti, kendini sokak hayvanlarına adadı

Arka ayakları tutmadığı için pazar arabasından yürüteç yaptığı ve "Kostak" adını verdiği köpeğin hayata tutunması için verdiği mücadeleyle dikkati çeken hayvansever Mehmet Köksal, Kostak'ın ölümünün ardından kendini sokak hayvanlarına adadı.
'Kostak'ı kaybetti, kendini sokak hayvanlarına adadı

Kırıkkale'de, arka ayakları tutmayan sokak köpeğinin yürümesi için pazar arabasından yürüteç tasarlayarak fedakarlığıyla takdir toplayan hayvansever, Kostak ismini verdiği köpeğin ölümünün ardından hayatını diğer sokak hayvanlarına adadı.

Kırıkkale'de yaşayan 49 yaşındaki Mehmet Köksal, bir aracın çarpması sonucu arka ayakları sakat kalan ve "Kostak" adını verdiği sokak köpeğinin yürümesi için kısıtlı imkanlarıyla pazar arabasından yürüteç tasarladı. Hikayesinin haberleştirilmesinin ardından Türkiye'nin dört bir yanından kişi ve kurumlar, Kostak'ın tedavisini üstlenmek ve yürüteç temin etmek için iletişime geçti.

Ankara'da bir klinik tarafından tedavisi üstlenilen ve profesyonel yürüteçle yuvasına dönen Kostak, yeni yürütecinin keyfini çok uzun süre yaşayamadan birkaç gün önce öldü.

Kostak'ın ölümünün ardından diğer sokak hayvanlarına daha fazla destek olmaya çalışan hayvansever Köksal, yeni Kostak'ları hayata bağlayabilmek için gece gündüz çalışıyor.

Merkeze bağlı Ahılı köyü yolundaki boş bir alanda sahipsiz 25'e yakın köpek ile birkaç kediye bakan Köksal, her gün sokak sokak gezerek binaların girişine ve çöp konteynerlerinin yanlarına bırakılan ekmekleri toplayıp minibüsüyle köpeklere götürüyor.

Köksal'ı gören hayvanlar koşarak gelip aracın etrafını sarıyor. Hayvanlara yemek verdiği sırada kedi ve köpeklerin dostlukları, aynı kaptan yemek yemeleri de Köksal'a ayrı bir mutluluk veriyor.