Spor 11.12.2017 00:20 Güncelleme: 11.12.2017 00:50

Kritik maçın galibi Carolina Panthers

NFL'in 14. haftasında Carolina Panthers, Minnesota Vikings'i 31-24 mağlup etti.
Kritik maçın galibi Carolina Panthers

Bertan ERMAN

Carolina Panthers savunması, maçın ilk hücum serisini gerçekleştiren Minnesota Vikings'e karşı etkili işler çıkardı. Karşılaşmada ilk 2 buçuk dakika geride kalırken, Vikings oyun kurucusu Case Keenum'ın pasını, Panthers'ın cornerbacklerinden Daryl Worley yakaladı ve hücum hakkını takımına kazandırdı. Interception sonrası elde edilen hücum serisini kısa sürede tamamlayan Mavi Siyahlılar, running back Jonathan Stewart'ın 60 yada koşusu sonrası maçtaki ilk touchdown sayısına imza attı. Ekstra sayının da gol olmasıyla Panthers, rakibi karşısında 7-0 öne geçti.(10.55) Buna karşılık Minnesota Vikings, akabindeki hücum serisinde, pas oyunlarıyla etkili oldu ve son hücumda tight end Kyle Rudolph, Case Keenum'ın 18 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı.(6.28) Touchdown sonrası ekstra sayının da gol olmasıyla Vikings, skorda dengeyi sağladı ve ikinci çeyreğe 7-7'lik eşitlikle girildi. 

Panthers, önceki çeyrekten kalan hücum serisinden bir touchdown sayısı daha çıkarmayı başardı. Jonathan Stewart, 2 yarda koşu oyunu sonunda gol bölgesine vardı ve takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Mavi Siyahlılar, mücadelede bir kez daha öne geçti.(14.16) Minnesota Vikings, 30 dakika sonunda skor üstünlüğünü sağlayamasa da, Kai Forbath'in alan golleriyle farkı 1 sayıya kadar indirdi ve Carolina Panthers soyunma odasına 14-13 önde gitti.

Mavi Siyahlılar, üçüncü çeyreğin ilk hücum serisinde yer yer zorlansa da touchdown sayısı yapmayı başardı. Cam Newton'ın 18 yarda uzaklıktan attığı pası yakalayan wide receiver Devin Funchess, gol bölgesine vararak takımının bir 6 sayı kazanmasını daha sağladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Panthers, skoru 21-13'e getirdi.(8.42) Kickoff sonrası 25 yardadan hücuma başlayan Minnesota Vikings'te Case Keenum, pas atmaya hazırlanırken, Panthers'ın savunma hattı oyuncularından Mario Addison'ın müdahalesi sonrası fumble yaptı. Boşa çıkan topu safety Mike Adams yakaladı ve recover sonrası hücum hakkı Carolina'ya geçti.(8.28) Mavi Siyahlılar, Vikings'in yaptığı top kaybı sonrası elde ettiği hücum serisini, Graham Gano'nun alan golü ile tamamlayarak farkı çift hanelere çıkardı.(6.51) Son 15 dakikaya 24-13'lük skorla geride giren Minnesota Vikings, önceki çeyrekten kalan hücum serisini alan golü ile tamamlamaya çalıştı. Ancak Kai Forbath'in şutu dışarıya gitti ve Mor Sarılılar, farkı tek hanelere indirme şansını değerlendiremedi.(14.20) Ancak Mor Sarılılar, maçın son 3 dakikasına doğru geri dönüş yaptı. Toplam 52 yardanın geride bırakıldığı pas oyununda Keenum'ın attığı topu yakalayan wide receiver Adam Thielen, gol bölgesine vardı. 2 sayılık ekstra oyun deneyen Vikings'te tight end Blake Bell, Keenum'ın pasını gol bölgesinde tuttu ve aradaki fark 3 sayıya düştü.(5.36) Akabindeki Carolina Panthers hücumunda Cam Newton'ın 30 yarda çizgisinden attığı pası yakalayan safety Andrew Sendejo, başarılı bir dönüş koşusuyla Minnesota Vikings, yeni bir hücum hakkı elde etti. Mor Sarılılar, interception sonrası elde edilen hücum serisini alan golüyle sonlandırarak maçta yeniden eşitliği sağladı.

Son 2 dakikaya 24-24'lük eşitlikle girilirken Carolina Panthers, maçın bitimine 1.47 daikika kala Jonathan Stewart'ın 1 yarda koşu touchdownı ile yeniden öne geçti. Ekstra golü de sayıya çeviren Panthers, karşılaşmayı 31-24 kazandı.