Halkbank web
Ekonomi 28.01.2021 07:16

"Lokanta kafe gibi işletmelere destek ödemesi yapacağız"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını kaynaklı tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan, 2019 cirosu 3 milyon TL altında olan restoran ve kafe gibi işletmelere destek ödemesi yapılacağını söyledi.
"Lokanta kafe gibi işletmelere destek ödemesi yapacağız"

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Yeni bir müjdeyi paylaşıyorum. Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon TL ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız" dedi ve ekledi:

"Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla %50 veya daha fazla azalan işletmelerimize 2,000 TL'den az 40,000 TL'den çok olmamak üzere ciro kaybının %3'ü oranında destek ödemesi yapacağız."

Ekonomi ve hukuk alanındaki reform hazırlıklarına ilişkin ise Erdoğan, "Yakında hazırlıklarını tamamlamak üzere olan yeni reform paketlerini TBMM'ye sunmaya başlayacağız" dedi.

Erdoğan konuşmasında muhalefetin erken seçim söylemlerini de eleştirerek, "Bunlar yatıp kalkıp erken seçim diyorlar. Size buradan ekmek yok" dedi ve seçimlerin 2023 yılında yapılacağını söyledi.