Vakıf Katılım web
Spor 29.05.2017 14:01

Medipol Başakşehir'in tarihi sezonu

Şampiyonluk yarışını 33. haftaya kadar sürdüren Medipol Başakşehir, ikinci sırada tamamlamayı daha önce garantilediği Süper Lig'de tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor.
Medipol Başakşehir'in tarihi sezonu

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk iddiasını 33. haftaya kadar sürdüren Medipol Başakşehir, ikinci sırada tamamlamayı daha önce garantilediği ligde tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor ile 31 Mayıs Çarşamba günü finalde mücadele edecek turuncu-lacivertliler, lig ikinciliğiyle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele etme şansını da yakaladı. Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılacak Medipol Başakşehir, seribaşı olmadığı bu turu geçtiği takdirde play-off'a yükselecek. Turuncu-lacivertli ekip, play-off turunda eşleşeceği rakibi de geçmesi durumunda ise grup aşamasına kalacak.

Şampiyonlar Ligi takvimi

Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu kura çekimi, 14 Temmuz'da gerçekleştirilecek. İlk maçların 25-26 Temmuz'da oynanacağı bu turda, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos'ta yapılacak.

Play-off turu kura çekiminin 4 Ağustos'ta gerçekleştirileceği Şampiyonlar Ligi'nde, bu turda ilk maçlar 15-16 Ağustos, rövanşlar ise 22-23 Ağustos'ta oynanacak ve grup aşamasına kalacak takımlar belli olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde grupların kura çekimi ise 24 Ağustos'ta yapılacak.

 Muhtemel rakipler

Medipol Başakşehir'in, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki muhtemel rakipleri de belli oldu.

Turuncu-lacivertli takımın bu turda eşleşebileceği rakipler arasında Rusya'dan CSKA Moskova, Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Hollanda'dan Ajax, Belçika'dan Club Brugge ve Çekya'dan Viktoria Plzen bulunuyor.

Puan rekorunu kırdı

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun bitimine bir hafta kala 70 puana ulaşarak, bu alanda kulüp rekorunu kırdı. Turuncu-lacivertliler, son hafta maçında deplasmanda Kayserispor'u da mağlup etmesi halinde rekorunu 73 puana yükseltecek.

İstanbul ekibi, 4. sırada bitirdiği son iki sezonu 59 puanla tamamlamıştı.

Ligin en az gol yiyen takımı

Süper Lig'de geride kalan 33 haftada kalesinde 28 gol gören Abdullah Avcı'nın ekibi, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ın 33 hafta sonunda 30 gol yediği sezonda Medipol Başakşehir, kalesinde gördüğü 28 golle bu alanda ilk sırada yer aldı.

Bu sezon yalnızca Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa'ya yenilen turuncu-lacivertliler, aldığı 3 mağlubiyetle bu alanda da Beşiktaş ile zirveyi paylaşıyor.

En çok gol attığı sezon

Turuncu-lacivertli takım, Süper Lig'de tarihinin en golcü sezonunu geçiriyor.

Daha önce bir sezonda en fazla 54 gol atan İstanbul ekibi, 2016-2017 sezonunda 33 hafta sonunda 62 gole ulaştı ve maç başına 1,88'lik gol ortalaması tutturdu.

17 takımı da yenen tek ekip

Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 33. haftasında Adanaspor'u mağlup ederek, 2016-2017 sezonunda ligdeki tüm takımları yenmeyi başaran tek ekip oldu.

Turuncu-lacivertli ekip, sezonun ilk bölümünde deplasmanda berabere kaldığı rakibini, uzatma dakikalarında İtalyan futbolcusu Stefano Napoleoni'nin golüyle 2-1 yenerek, ligdeki 17 takımı da aynı sezonda mağlup etmeyi başardı.

Şampiyon Beşiktaş, bu sezon ligdeki 17 takımın 15'ini yenerken, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Antalyaspor ise 12 rakibi karşısında kazanabildi.