Kayseri 01.10.2020 16:49

"MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN EN ANLAMLI TEMEL ATMA"

Melikgazi Belediyesi, Hayırsever Bayram Sanık, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri İl Müftülüğü işbirliği ile Erciyes Üniversitesi kampüs alanında yaptırılacak olan Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Camiler Haftasında bu anlamlı etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Bugün 1 Ekim, Camiler ve Din Görevlileri Haftası bugün başladı. İnşallah bir cami temeli atarak bu güzel güne katkıda bulunacağız. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerin namaz kıldığı camimiz yetersiz geliyordu. Hacı Bayram Amca sağ olsun bu ihtiyacı gidermek için bu güzel hayra destek oldu. İnşallah en kısa zamanda inşa edilecek. Hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

Sade bir törenle temeli atılan cami alanında bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bugün güzel bir hayra şahitlik ediyoruz. Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami’nin temelini dualarla attık. Belediyeler olarak hayırseverlerimizle güzel projeler hayata geçiriyoruz. Pandemi döneminde gördük ki sağlık her şeyin başı. Sağlık olmazsa ibadet de yapamıyoruz. O yüzden Rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin. Talas'ta hayırseverlerimizle 13 caminin yapılmasına vesile olduk. Melikgazi'mizde de 6 caminin inşaatı devam ediyor. Bu cami mimari açıdan oldukça dikkat çeken en güzel camilerden birisi olacak. Rabbim hayırlı ibadetler yapmayı nasip etsin. Camimizi Eylül ayında tamamlayıp bitirmeyi düşünüyoruz. Rabbim bizlere bu güzel hayrı kazasız belasız bitirmeyi nasip eder inşallah. Hayırseverimiz Hacı Bayram Amca'dan Allah razı olsun.” diye belirtti.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, “Erciyes Üniversitemizin kampüsü içine yapılacak olan bu caminin hayırlı olmasını dilerim. Üniversite içindeki büyük bir ihtiyacı giderecek. Ben özellikle Belediye Başkanımıza, Müftümüze ve hayırseverimize çok teşekkür ederim.” dedi.