Mersin 31.08.2020 18:22

Mezitli'ye yeni çocuk evi

MERSİN'in dört merkez ilçesinden birisi olan Mezitli'de hayırseverlerin desteğiyle hayata bir yeni proje daha geçiyor. Yeni bir çocuk gündüz bakımevini ilçeye kazandıracak olan Mezitli Belediyesi, 3 Eylül'de projenin temelini atacak.
Mezitli'ye yeni çocuk evi

İşletmesi belediye tarafından

Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın eğitim alacağı anaokulu Akdeniz Mahallesi’nde yapılacak. Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakım Evi 120 öğrenci kapasiteli olacaktır. Korona virüsü önlemleri kapsamında sınırlı katılımın sağlanacağı temel atma töreninde maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması zorunlu tutulacak. Özel hazırlanan tek katlı bir proje ile 15 kat imar hakkı kullanılmadan Mezitli’ye okul öncesi eğitim kurumu kazandırılacak. Tek katlı olan Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakım Evinin işletmesi Mezitli Belediyesi tarafından yapılacak.

Her geçen daha çoğalıyor

Mezitli’de hayırseverler tarafından yapılan eserlerin her geçen gün daha da çoğaldığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Hayırseverlerimizin desteğiyle yeni bir eğitim kurumunun daha temelini atacağız. Göreve geldiğimizde önceliğimiz halkın güvenini kazanmaktı. Sağladığımız bu güven sonrası hayırsever vatandaşlarımız Mezitli’ye çok önemli eserler kazandırdılar. Bu güvenin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.