Türkiye - Gündem 20.09.2019 11:05 Güncelleme: 20.09.2019 12:44

Minik Leyla'nın öldürülmesiyle ilgili 7 sanık hakim karşısında

Ağrı'da 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in geçen yıl kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili 1'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Leyla'nın ailesinin dün avukatlarının bürosuna giderek, "Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme" dediği ortaya çıktı.
Minik Leyla'nın öldürülmesiyle ilgili 7 sanık hakim karşısında

Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili baba Nihat Aydemir'in amcasının oğlu 32 yaşındaki Mehmet Ali Aydemir, gözaltına alındı. Aydemir, 18 Temmuz günü 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 

Küçük kızın ölümüyle ilgili yaklaşık 1 yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede tutuklu Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın amcaları 28 yaşındaki Musa Aydemir, 43 yaşındaki Yusuf Aydemir ve köylülerden 47 yaşındaki Besim Dursun ile 55 yaşındaki eşi Hatun Dursun, 37 yaşındaki Ayşe Artam ve  40 yaşındaki eşi Yıldırım Artam hakkında 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 14'er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNDULAR

Davanın ilk duruşması saat 09.45'te başladı. Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir'in ifadesinin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alınacağı duruşmada tutuksuz 6 sanık salonda hazır bulundu. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ile Ağrı, Erzurum ve Van Baroları'ndan avukatların katılma talebinde bulunduğu duruşmaya Leyla'nın annesi Şükran, babası Nihat Aydemir ve yakınları da katılıyor. 

Leyla Aydemir'in ailesinin dün avukatları Ali Artuk'un ofisine giderek, "Biz şikayetçi olmayacağız, sen davaya gelme" dediği ortaya çıktı. Bu nedenle avukat Ali Artuk, duruşmaya gelmedi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN AMCASINA: NİYE SIRITIYORSUN? NEYLE YARGILANDIĞINI BİLİYOR MUSUN?

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan amca Yusuf Aydemir'in oturduğu yerde gülmesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Sen kimsin, niye sırıtıyorsun?" diye sordu. Sanığın, "Ben Yusuf Aydemir'im" cevabı üzerine "Neyle yargılandığını biliyor musun? Yeğenini öldürmekle yargılanıyorsun, bir de sırıtıyorsun" dedi. Amca Aydemir, sırıtmadığını bildirdi 

Tutuksuz sanıkların sorgusuna geçilen duruşmada, küçük kızın anne babasına şikayetçi olup olmadıkları sorulacak.

Öte yandan, olay günü minik Leyla'nın videosunu çeken amca Musa Aydemir'de duruşmada ifade verdi. Musa Aydemir, hakim karşısında yaptığı savunmada, 18 gün boyunca geceleri az uyuyarak sürekli Leyla'yı aradığını söyledi.

Leyla'yı çok sevdiğini ve bu yüzden her zaman videosunu çektiğini ve olay günü videoyu çektikten sonra bahçeye bırakıp çay içmeye gittiğini belirtti. Savunmanın devamında Musa Aydemir Leyla'nın annesi Şükran Aydemir'in kaynanası Zeynep Aydemir ile dargın olduğunu bayramda bu dargınlığa rağmen köye geldiğini söyledi. Ayrıca iddianamede yer alan miras kavgası ile ilgili olarak aralarında miras ile ilgili bir kavganın olmasını kabul etmedi.(SPUTNIK)