Kültür Sanat 10.08.2020 03:00 Güncelleme: 10.08.2020 07:50

Mis kokulu belgesel LAFA'dan ödülle döndü

Bir çok dizi ve reklam filmi projesinde yer alan Şahin Yiğit'in yönetmenliğini yaptığı 'Kokunun Serüveni'' isimli belgesel Los Angeles Film Awards (L.A.F.A) festivalinden de ''En İyi Belgesel'' ödülü alarak ülkemizi başarı ile temsil etti.
Mis kokulu belgesel LAFA'dan ödülle döndü

Uluslararası festivallerden 3 yarı final, 2 final başarısı kazanan belgesel Los Angeles Film Ödülleri (LAFA) ‘En İyi Belgesel Dizisi Ödülü’nü alarak başarısını taçlandırdı.

Çekimleri 18 ayda tamamlanan belgeselin canlandırmalarında Kraliçe Elizabeth, Mimar Sinan, İbn-i Sina, Kleopatra, Nefertiti gibi tarihi kişilikler ve Osmanlı Gelin Hamamı'na yer verilip; koku ile olan ilişkileri ele alındı.

Belgeseli çekerken Hadise, Sibel Can ve Bülent Ersoy’un konser öncesi bir parfümü vücuduna baştan aşağı boca etmesinden yola çıktığını belirten Şahin Yiğit,”Hem kendilerine olan güven hem de seyircisine olan saygısı beni çok etkiledi” diye konuştu. Genç yönetmen ödülünü Corona virüs sürecinde hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına armağan etti.

Dünyaca ünlü yönetmen ve oyuncular seçti

Jüri koltuğunda Avatar filminin ünlü oyuncusu Lisa Roumain başta olmak üzere Emmy ödüllü Dave Eichorn, Ronn Kilby gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların bulduğu LAFA’da (Los Angeles Film Adwards) En İyi Belgesel Dizisi Ödülü’ne layık görülen Parfümün Serüveni’nin çekimleri 18 ayda tamamlandı.

Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etti

Senaryosu Nurgül Bayram tarafından kaleme alınan 50 dakikalık belgeselin yönetmeni ise Şahin Yiğit. Nilüfer Aydan, Halil Kumova, Tuğçe Akçil, Matluba Allayarova, Kaan Kutlu, Hayat Bayhan, Candan Oltuluoğlu, Zeynep Yeğin, Nady Bondar, Can Şıkyıldız gibi ünlü oyuncuların rol aldığı belgesel, ülkemizi pek çok ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmeye devam ediyor.

Belgeselde ayrıca dünya çapında araştırma ve bilim insanlarıyla yapılan röportajlara da yer verildi. Bunların başında Koku uzmanı Vedat Ozan, Prof. Dr. Ayfer Altıntaş ve Fehmi Okuyucu yer almaktadır. Filmin yapımcısı aynı zamanda Loris Parfüm'ün de yönetim kurulu başkanı olan Fehmi Okuyucu : ''Mis kokulu bir dünya sloganı ile çıktığımız bu yolda ülkemizin adını koku ile ilgili farklı proje ve çalışmalarla duyurmaya devam etmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etti.ARSLAN GÜVEN