Balıkesir 22.06.2020 12:38

MODEL AYVALIK HAREKETE GEÇTİ

" MODEL AYVALIK" ile yeni sezona "Merhaba" diyen Ayvalık Belediyesi, gelecek nesilleri de ilgilendiren yeni projenin tanıtımını gerçekleştirdi.
MODEL AYVALIK HAREKETE GEÇTİ

“ MODEL AYVALIK” ile yeni sezona “Merhaba” diyen Ayvalık Belediyesi, gelecek nesilleri de ilgilendiren yeni projenin tanıtımını gerçekleştirdi. İlk etapta Uluslararası Gourmet Destinasyonlar Derneği ile özellikle tüm dünyada varlıklı kültür, sanat ve tat amacıyla seyahat edenler için “Antiqueroutes&Gourmetline” kapsamında önemli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca şimdiden çok ses getirecek olan dünyanın ilk GOURMETKIDS buluşması yakında Ayvalık’ta başlatılacak.

Aralık 2019 yılından beri dünyayı kasıp kavuran korona virüs tehlikesini hiçbir vaka yaşamadan atlatan Balıkesir’in turistik ilçesi Ayvalık yeni sezona “MODEL AYVALIK” sloganıyla hazırlanıyor. Yeni modelin tanıtımı Ayvalık Belediyesi iştirakleri arasında yer alan Paşa Restaurant’ta gerçekleştirildi, basın toplantısına Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Baraner, Ayvalık üzerine çok sayıda basılı eserleri bulunan Prof.Dr.Ayhan Gökdeniz ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, önümüzdeki günlerde pandemi krizinin izin vermesi durumunda geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek herkesin fikrini alacaklarını söyledi.

Uluslararası medya kuruluşları ve seyahat acentaları ile çok sıkı iş birliği içerinde Ayvalık’ı bir zindelik, sağlıklı yaşam, tarih, sanat, doğal ürünler ve lezzet diyarına dönüştüreceklerini vurgulayan Başkan Ergin,” Çok farklı yeni bir davetkâr destinasyonu yaratılacak. Ayvalık’ta korana sonrası “Model Ayvalık” zihniyetinin anayasası olan katılımcı, geliştirici ve koruyucu bir çizgide yaşamın tüm zenginliklerini ve renklerini sayıları her yıl büyüyen ziyaretçilerine sunacaktır” dedi.

Amaçlarının gelişen dünyada “Model Ayvalık” anlayışı ve turizm sektörü ile el ele kalıcı projelere imza atacaklarına değinen Başkan Ergin şöyle konuştu:
“Yerel kalkınma stratejilerini özgün ve sürdürebilir projeler uzerine yoğunlaştıran yeni seçilen belediyemiz aynı zamanda geleceğin yeni yaşam biçimleri/tüketici profilleri ve talepleri doğrultusunda değişen ve gelişen dünyamızda MODEL AYVALIK anlayışı ile turizm sektörü ile elele kalıcı projelere imza atmaktadır. 2020 yılının tüm dünyayı zorlayan sürecin bir kaç ay öncesinde Ayvalıksever yerli ve yabancı turistlerin için hazırladığımız yeni projelerimizi şimdi harekete geçiriyoruz. Küresel dünyada yeni oluşumlar ve dönüşümler sağlıklı yaşamı şart kılıyor. Zinde ve sağlıklı yaşamın altyapısı oluşturan sağlıklı beslenme yeni yaşam tarzının önemli bir parçası haline dönüşüyor.”

Dünyanın birçok köşesinde Gurmet, sağlıklı beslenme, uluslararası turizm piyasalarında ve gastronomi sektöründe her gün büyüyerek daha sık talep görmeye başladığını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,” Bu tespitler doğrultusunda ülkemizde gurmet beslenmenin merkezi olan Ayvalık ve yöresinde başta Avrupa’nın en kaliteli zeytinyağı üretimi olmak üzere, sağlıklı beslenme bir gelenek olarak nesilden nesile bugünlere kadar gelmiştir” dedi.
2021 yılı içerisinde uluslararası düzeyde çok önemli etkinlikleri imza atacaklarını hatırlatan Başkan Ergin şöyle devam etti:
“Uluslararası Gourmet Destinasyonlar Derneğimiz ile özellikle tüm dünyada varlıklı kültür, sanat ve tad için seyahat edenler için  “Antiqueroutes&Gourmetline” kapsamında önemli etkinlikler düzenleyeceğiz. Uluslararası tanınmış gurmeler ile farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca şimdiden çok ses getireceğini hissettiğimiz dünyanın ilk GOURMETKIDS buluşmasını yakında Ayvalıkta başlatıyoruz. Ülkemizin değerli seyahat acentalarına Türk turizminde ürün çeşitliliği geliştirme doğrultusunda oluşan farklı müşteri taleplerine “MODEL AYVALIK” olarak nitelikli cevap vereceğimize inandığımız çalışmalarımız uluslararası tanınmış turizmci Hüseyin Baraner tarafından koordine edilmektedir. Belediyemizde kurulan Uluslararası Ayvalık Gurmet Destinasyonlar Derneği masası her türlü soru ve iş birliği taleplerini koordine etmek üzere sizlerin de her zaman yapıcı ve vizyoner katkılarını beklemektedir.”
Uluslararası Gurme Destinasyonları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Baraner de Ayvalık’ın geleceğinin yeni başladığını, dünyada tüm parametlerin Ayvalık için çalıştığını belirterek,” Özellikle Avrupa için herkesin aradığı ve her şeyi bulabildiği bir adres olacak Ayvalık” dedi. Ayvalık üzerine çok sayıda araştırması ve basılı eseri bulunan Prof.Dr. Ayhan Gökdeniz ise UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alan Ayvalık’ın tam listeye girebilmesi için tüm güçleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi. Prof.Gökdeniz,” Çok kısa bir süre içinde gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile Ayvalık UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alacak. Bunun için o kadar çok neden var ki” diye konuştu. Toplantının sonunda katılımcılar görüş ve önerileriyle “AYVALIK MODEL” çalışmasına katkıda bulunan konuşmalar yaptı.