Vakıf Katılım web
Spor 20.01.2018 21:13

Mustafa Cengiz Galatasaray'ın yeni başkanı oldu

Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. başkanı, yapılan oylama sonucunda Mustafa Cengiz oldu.
Mustafa Cengiz Galatasaray'ın yeni başkanı oldu

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'i 1623 oya karşılık 1703 oy ile Sarı Kırmızılıların yeni başkanı oldu. 

Mustafa Cengiz, teşekkür konuşmasında, "Değerli Galatasaraylılar... Mevlam ne eylerse güzel eyler; her şeyin hayırlısı olsun diyorum. Samimiyetle söylüyorum ki bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 sandık sonrasında geriden gelen bir aday seçimi kazandı. İnanın ki bir çığır açtınız. Samimi olarak çok teşekkür ediyorum. Ben sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisi, yüreği ve aklıyım. Siz ne iseniz ben de oyum. Bugün düzgün bir seçim gerçekleştirdikleri için Divan'daki 5 değerli arkadaşıma, kurullardaki kişilere, gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. İlk günden bu yana beni dinleme fırsatı bulanlara açık, şeffaf bir Galatasaray, doğruların söylendiği bir Galatasaray sözü veriyorum." ifadelerini kullandı. 

Galatasaray'da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Cengiz, Galatasaray'ın 14 spor dalında tekrar şahlanmasının startını veriyorum. Ali Sami Yen'de"n yaşayan başkanlarımıza kadar Selahattin Beyazıt'a, Alp Yalman'a, Faruk Süren'e, Mehmet Cansun'a, rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'a, Adnan Polat'a, Ünal Aysal'a, Duygun Abi'ye ve sevgili Dursun Özbek'e gerekli özeni göstereceğim. Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Başkanlarımıza yöneticilerimize ve burada bir Cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederim. Hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray!" diyerek konuşmasını tamamladı.