Türkiye - Gündem 24.11.2022 11:29

Müzik üniversitesi öğrencilerinden şehit Aybüke öğretmen için video klip

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri, Öğretmenler Günü'nde, seslendirdiği "Mağusa Limanı" türküsüyle hafızalara kazınan şehit müzik öğretmeni Aybüke Yalçın'ı andı.
Müzik üniversitesi öğrencilerinden şehit Aybüke öğretmen için video klip

Üniversitenin İcra Sanatları Fakültesi ile Radyo Televizyon Bölümünün ortak çalışmasıyla ilk görev yeri olan Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de öğrencilerine karne dağıttıktan sonra bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerce 22 yaşında şehit edilen Yalçın için bir video hazırlandı.

24 Kasım'da şehit müzik öğretmenini unutmayan müzik üniversitesi öğrencileri, Aybüke Yalçın ile özdeşleşen ve içinde "Beni öldürende yoktur din iman" sözlerinin geçtiği Mağusa Limanı türküsünü söylediler.

Türküyü Veysel Gökçek, Birtek Avşar, Zümranur Kanmaz, Mehmet Fatih Yazgan seslendirirken, Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileri eserin kaydını yaptı.

Tüm şehit öğretmenleri rahmet ve minnetle yad eden öğrenciler, videonun sosyal medya paylaşımında, "Bu toprakların türküsünü haykıracak nice öğretmenler yetiştirmek için buradayız." mesajına yer verdi.