Röportaj 28.12.2019 03:00 Güncelleme: 29.12.2019 00:01

"NEDENSE HEP ÇEKİNİRLER"

Hatta sesim yüzünden çoğu yerde görmemezlikten gelindim. Bugün Türkiye'nin alkışladığı, ismini herkesin bildiği, rüştünü ispat etmiş sanatçı arkadaşlarımın konserlerine gittiğimde beni sahnelerine çıkarmaktan hep çekinirler. Yakın bir zamanda yine başıma geldi.
"NEDENSE HEP ÇEKİNİRLER"

Aslı SERTDEMİR

Fotoğraf: Şafak GÜVEN

Bu yılın son röportajı… Seçtiğim isimleri; neden, nasıl, niye seçtiğim ile ilgili hep sorgulandım. Onlar sesleri, sahneleri, sözleri ve müziği ile çok başarılı. Onları dinledikten sonra “kötü” demek için art niyetli olmak gerek. İşte onlara haklı yer vermenin gururu ile yazıyorum, yazacağım…. İşte onlardan biri!  Sesi, sahnesi, dansları, sahne şovları ile herkesi kendine hayran bırakan Nihan Akın. Ama bir eksiklik var! İşte biz de onu konuştuk. Eksik neydi? Nerede yanlış yaptı? Ben sordum, o anlattı. Size de Nihan Akın’ı okuyup, tanımak kaldı…

Önce fotoğraflardan başlamak istiyorum aslında… Neden bir oto tamirhanesindeyiz?

Daha ehliyet bile alamadığım yaşlarda başladı araba kullanma merakım. Amcamın pick-up’ını evin erkek çocuklarıyla kaçırıp, trafiğe kapalı alanda kullanarak öyle öğrenmiştim. 18 yaşıma girer girmez, kaptım ehliyetimi. Ve bir daha bu sevdam hiç bitmedi. Kadınların çoğu çanta ayakkabı markalarını bilir, ben arabaları gözüm kapalı tanırım. Ve paramı buna harcamayı severim. En son Londra konserimde yemyeşil bir Lamborgini kullandım onu unutamam. Çok da iyi araba kullanırım, iddialıyım. Şarkıcı olmasaydım ralli şampiyonu olmak isterdim.

Ama şarkıcı olmak daha ağır bastı. İlk günden bugüne bana kariyerini özetle desem….

Kariyerimde ilk günden bu yana çok fazla hit şarkı çıkardım… Sahnemin çok güzel, sesimin de çok lezzetli bir tınısı olduğunu söylediler hep… Enerjim hep çok yüksektir sahnede. Çok eğlenir, çok dans ederim. Slow şarkılar da hisseder ve hissettiririm. Genelde en çok alkışı damar şarkılarda alırım.

Sesin konusunda hiç mütevazi değilsin yani…

Hatta sesim yüzünden çoğu yerde görmemezlikten gelindim. Bugün Türkiye’nin alkışladığı, ismini herkesin bildiği, rüştünü ispat etmiş sanatçı arkadaşlarımın konserlerine gittiğimde beni sahnelerine çıkarmaktan hep çekinirler. Yakın bir zamanda yine başıma geldi.

 Tüm şarkıların dillerde adın neden şarkılarının önüne geçmedi? Sence sorun ne?

Üzgünüm, Terk-i Diyar, Buz, Duy Beni, Yaz, Mevzuya Gel gibi şarkılarım var ki bunları herkes bilir. Fakat hala bir eksiklik var. Yüzüm, adım ve şarkılarım arasında kopukluk var. Herkes şarkılarımı çok sevip, söylüyor ama Nihan Akın kim daha bilmeyenler var. İlk albümümde çıkışımı sadece NİHAN adıyla yapmıştım sanırım biraz da ondan oldu bu karmaşa. Bunu bu yıl ortadan kaldırmayı hedefliyorum.

Nasıl bir hedef, sır değilse biraz anlatır mısın?

Sansasyona karışmadım, kimseyle dalaşmadım hep şarkılarım ve yorumumla bilinmek istedim. Bu hayalimi de bu yıl kasım ayında düzenlenen MGD 24. Altın Objektif gerçekleştirdi ve 2019‘un çıkış yapan yorumcusu ödülünü aldım. Artık Türkiye’de her 10 kişiden 1 kişi ödül verilirken ve bu törenlerin içleri çok boşaltılmışken böyle köklü bir kurum tarafından desteklenmek ve yüceltilmek, çok gurur verici. İnsanın işine olan inancını arttıran ve bu çizgide devam etmeliyim dedirten güçlü öğeler bunlar.

“Sanat camiası” başlığı ile bilumum hikayeler anlatırlar. Sende de böyle bir hikaye var mı?

Olmaz mı? “Poponu aç yüzün tanınsınlar.” dediler…

Anlamadım şimdi… Ciddi ciddi böyle bir şey mi dediler? 

                

Evet… Ama ben buna inanmak istemiyorum. Şöhretin ve yeteneğin popo, göğüs gösterme ile bir ilgisi olmamalı. Manken miyiz biz? Gerçek sanatçılar yüreğe dokunanlardır. Sözünü, müziğini 3 projemde kendim yaptım. Kliplerimde yönetmenlik yaptım. Prodüktörü de bendim işlerimin. Ve sevilen işler de yaptım. Gecen yıl bu şarkılarla 12 tane yurt dışı konseri verdim. Tek bir şarkı ile hiçbir destek almadan, hiçbir yerimi de açmadan 10 ülkede konser verdim. Türkiye, Amerika, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Gürcistan, Özbekistan ve Azerbaycan’da söyledim şarkılarımı.

Türkiye’de organizasyon ve konser sektörünü elinde tutan belli isimler var mı? Varsa, işin içinde biri olarak oralarda işler nasıl yürüyor?                                                                                                                                                   

Var! Olmaz mı… Köşe tutanlar var! Adam kayırma da var! Kendi ülkemde de birçok şehirden fanlarımdan talep görüyorum ama görmüyor, duymuyorlar… Beni ne zamana kadar görmezden gelebilir bu sektör? Konservatuar birincisiyim, sahneme çok emek verdim. Çok çalıştım ve artık hakkımı almak istiyorum.

Yurtdışında bu kadar konser verdiğine göre yurtdışında büyüdün sanırım… Yurtdışında mı doğdun, büyüdün?

Beni gurbetçi sananlar çok. Ama has Trabzonluyum. Duy Beni ile Avrupa’da da çok güzel bir çıkış yaptı. Ve bir kitle yakaladım. Teklifler arka arkaya geldi. Sürekli yurtdışına gidip geldiğimden olsa gerek beni orada yaşıyor sandılar. Aslında ailemde bir tane bile gurbetçi yok. Fakat bir buçuk yıl içinde ailem diyebileceğim çok sayıda dostum, DJ arkadaşım, dinleyicilerim ve fanlarım oldu. Oralarda konser vermek, şarkılarımı kilometrelerce ötede yaşayan dinleyicilerimden duymak çok keyifli. Gurur verici.

Yakın tarihlerde konserin var mı?

Avusturya konserimden yeni döndüm. Yakında 25 Ocak Düsseldorf yakınlarında Gelsenkirchen bölgesinde bir konserim daha olacak. Ve 1 Şubat, Berlin’de olacağım. Türkiye’de de konserlerimle sevenlerimle buluşmaya devam. Instagram adresimde tüm detayları ve konser bilgilerini yayınlıyorum.

Sosyal medya ile aran nasıl?

Instagramda bayağı aktif olduğumu söyleye bilirim. Keyif alıyorum. Yakında Youtube kanalımdan yayınlara başlıyorum. Nihan Akın Youtube kanalımdan lütfen beni takip etsin sevenlerim. Şu anda 2 bine yakın abonem var, ama hedefim bunu 200 bine hatta milyonlara taşımak. Canlı şarkı söylemek benim işim ve bunu Youtube kanalımda ispat edeceğimi düşünüyorum. Hem kendi sevdiğim hem de haklımızın çok sevdiği şarkılara yer vereceğim.

Şimdilerde trend dünyada, sesi güzel olanlar bir de kozmetik sektörüne el atıyorlar. Senin de böyle bir düşüncen var mı?

Saçlarım çok güzel. Hiç mütevazi değilim. Kaynak yok, boya yok ve herkes sorar ne kullanıyorsun diye işte bunu gören Ali Osman Akat yani L’actone kozmetik ile beraber bir şampuan işine giriyoruz. Arkasında duracağım bir ürün. Bir yıldan fazla süren araştırmalar sonrası inşallah yakında saçı ile sorunu olan tün kadınları kurtaracak bir ürün ile geliyorum.

Nihan bize ve bu yıla son sözlerin ne olur?

2019’a veda ettiğimiz bu günlerde tüm okurlarımızın ve sevenlerimizin yeni yılını kutlarım. Sizlere veda etmiyorum. Tam tersi yeni yılda yepyeni bir düet projesiyle yenilenmiş bir şekilde karşınızda olacağım. Yeni senede herkes bu şarkıyı ve bu düeti konuşacak. Nihan Akın daha çok uzun süre şarkılarını sevenleri için söyleyecek…