Kültür Sanat 27.01.2023 15:46

"Nefes" Filminin Senaristinden Yine Nefes Kesen Bir Dram

Vizyona girdiği günden itibaren sinema seyircisi tarafından çok beğenilen "Nefes: Vatan Sağolsun" filminin senaristi Hakan Evrensel'den, yine çarpıcı ve nefes kesen bir Mehmetçik hikayesi geliyor. Türk sinemasında yeni bir Mehmetçik destanı yazmaya hazırlanan, sezonun merakla beklenen filmi TRT ortak yapımı "Nefes - Yer Eksi İki", 17 Şubat'ta seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

Vizyona girdiği günden itibaren sinema seyircisi tarafından çok beğenilen “Nefes: Vatan Sağolsun” filminin senaristi Hakan Evrensel’den, yine çarpıcı ve nefes kesen bir Mehmetçik hikayesi geliyor. Türk sinemasında yeni bir Mehmetçik destanı yazmaya hazırlanan, sezonun merakla beklenen filmi TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki”, 17 Şubat’ta seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

Askeri okullardaki eğitimlerinden sonra Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’nde görev yapan; kanlı terör olaylarını, Mehmetçiğin ve bölge insanının yaşadığı acıları yakından gözlemleyen Hakan Evrensel; kahramanlık, fedakârlık, vatanseverlik gibi kavramları, basit, yalın fakat etkili bir dille işleyerek yazdığı roman ve senaryolarla terörle mücadeleye devam ediyor.

Konusunu gerçek bir hayat hikayesinden alan ve yazarın temel birçok insani duyguyu gerçekçi bir üslup ile kaleme aldığı aynı adlı romanından kendisi tarafından senaryolaştırılan TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki”; 1993 senesinde terörün yoğun yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yolları kesişen üç farklı insanın trajik hikayesini anlatıyor.

Yapımını Orgino Media Production’ın, yapımcılığını ise Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği TRT ortak yapımı filmin başrolünde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat ve Eren Hacısalihoğlu yer alırken, filmin yönetmenliğini ise Ozan Uzunoğlu yapıyor.

2023 yılının merakla beklenen filmi TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” 17 Şubat’ta sinemalarda.