Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 19.05.2019 22:40

Ney ile Büyüledi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, NEY müziğini tanıtmak amacıyla düzenlenen meditasyon seansı büyük ilgi gördü.
Ney ile Büyüledi

Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesinde NEY müziğini tanıtmak amacıyla meditasyon organizasyonları gerçekleştiren Nefes Koçluğu Federasyonu Londra’da düzenlediği canlı NEY müziği eşliğinde meditasyon seansında İngilizler gözyaşlarına hakim olamadı.

Nefes Koçluğu Federasyonu Başkanı Nevşah Karamehmet, bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında düzenlediği konuşmalar, seanslar, çalışmalar ve profesyonel eğitimlerle 100.000’in üzerinde kişinin hayatına dokundu.

“Gönlümü nefese kaptırdım”

Nefes, dolayısıyla yaşam, yaşam enerjisi en büyük aşkım. Ve herkes için de böyle olması gerektiğini düşünüyorum çünkü nefes gerçek tek ihtiyacımız. Yemek yemeden, su içmeden bile yaşayabilirsiniz ama nefes olmadan birkaç dakikadan fazla canlı kalamazsınız. Ben zaten kendimi bildim bileli ‘Can’a, fiziksel dünyada görünenin ötesindeki ‘Varlığa’ aşıktım... Ona Allah diyebilirsin, can diyebilirsin, canan diyebilirsin, yaşam, nefes diyebilirsin aslında hepsi aynı şey. Bu nedenle hayatımı nefese, insanların nefesleriyle, yaşamın kaynağı ile tanıştırmaya, onları daha canlı, enerjik, mutlu, dengeli ve sağlıklı olabilmeleri için desteklemeye adadım.

Nefes yaşam demek. 

Nefes herşey. İyi bir nefes iyi, sağlıklı bir beden, iyi, sağlıklı bir zihin ve psikoloji, aydınlık olmak demek, kötü nefes ise sağlıksız bir beden, sağlıksız, negatif bir zihin, kötü psikoloji, karanlıkta kalmak demek. Nefesim üzerinde çalışmaya başladığım ilk günlerde “Ben yaşamın sırrını buldum galiba” diyordum, şimdi “Nefes Kesinlikle Yaşamın Sırrı” diyorum. Verdiğim eğitimlerin sonunda insanlara her anlamda kapasitelerinin tamamını yaşamayı, sağlığın, neşenin, pozitifliğin en ama en üst seviyesine çıkabilmeyi ve orada kalabilmeyi vadediyorum ve bunu nefesinizi ve zihninizi değiştirerek yapabiliyor, %100 başarı elde ediyorum. Katılımcılarınızın yaşadıkları yüzlerce mucize sonrası Mucize Kursu ismini verdikleri kursumun kontenjanı 10 senedir bir ay öncesinden doluyor.

NASIL NEFES ALIYORSAK ÖYLE YAŞIYORUZ”

Nefes yaşamdır. Dünyaya nefes alarak adım atıyoruz, son nefesimizi vererek veda ediyoruz...Mekanik veya sistemsel olarak yazabileceğim hiçbir şey yok. Doğru nefes bir insanın “öğrenilmiş, tepkisel ve refleksif olarak ortaya çıkan, tetiklenen, solunum sistemi ile çatışan bir nefes alışkanlığının olmaması”dır ki 21. Yüzyılda %90 kişinin öğrenilmiş, yanlış nefes alışkanlıkları olduğu için mutlaka üzerinde çalışılması gereken bir konu. Sağlıklı, tam ve mutlu olmak sağlıklı ve iyi bir nefese sahip değilseniz mümkün olmayacak çünkü. 

Herşey olumlu yönde değişebilir

Nefes ile hastalıklar iyileşebir, psikolojiniz düzelebilir, sürekli çalışan zihin susabilir, huzur, bolluk, başarı ve sağlık içinde yepyeni bir yaşam başlayabilir. Aklı başı yerinde olan herkes nefesini analiz ettirsin ve nefesinde bir problem varsa her işini bırakıp derhal bunu çözsün. Herşey bekler nefes beklemez.

“Nasıl nefes alıyorsak öyle yaşıyoruz”. Yaşadığımız tüm problemlerin arkasında nefes ve zihin alışkanlıklarımız ve bunlar değişirse tüm problemlerimiz giderilebilir, bunu her zaman hatırlayalım.