Tiyatro 19.01.2021 07:10

Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş ile "Nora-Bir Bebek Evi" bu hafta 'Dijital Sahne'de!

Modernizmin tiyatrodaki kurucusu Norveçli yazar Henrik Ibsen'in tiyatronun ilk feminizm içerikli oyunu olarak anılan eseri Nora-Bir Bebek Evi'nde başrolleri Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş üstleniyor.
Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş ile

Zorlu PSM’nin dijital dünyadan sunduğu içeriklerin en yenisini olarak Based Istanbul iş birliği ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkıları ile seyirciyle buluşmaya başlayan “Dijital Sahne”nin bu haftaki gösteriminde modern tiyatronun kurucularından olan Norveçli yazar Rus yazar Henrik Ibsen’in en çok sahnelenen metinlerinden “Nora-Bir Bebek Evi” seyirci karşısına çıkıyor. Günümüz Türk tiyatro sahnesinin en cesur isimlerinden İbrahim Çiçek uyarlaması ve yönetmenliğinde, tiyatronun kültleşmiş eserlerinden kesitleri görsel hikaye anlatıcılığıyla birleştirerek dijital dünyaya taşıyan “Dijital Sahne” klasikleşen eserlere modern bir yorum kazandırarak seyirciye yeni nesil bir tiyatro izleme deneyimi sunuyor.

Sevgi sadece konforlu alanda mı mümkün?

 Norveçli yazar Henrik Ibsen’in evlilik normları karşısındaki tutumunu vurgulamasının yanı sıra ilk feminizm içerikli tiyatro oyunu olarak anılan ve en çok sahnelenen oyunu “Nora-Bir Bebek Evi”, Dijital Sahne serisi kapsamında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gerçek sevgi üzerine kurulmayan birlikteliğin ve birey olarak kadının var olamadığı bir yuvanın nerelere savrulabileceğini odağına alan oyun, “Sevgi sadece konforlu alanda mı mümkün?” sorusunun cevabının da peşine düşüyor. 

Her dönem güncelliğini koruyan kadının özgürleşmesi ve dayatılan dünyanın yalanlığını fark ederek cesaret ve suçlamalardan bir “ben” olma hikayesini anlatan “Nora-Bir Bebek Evi”nde seyirci, Nora ve Torvald karakterlerini Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş’ın göz dolduran performanslarıyla izleme fırsatı buluyor. Kendisinden başka kimseye ihtiyacı olmayan bir “ben” olabilme hikayesinin anlatıldığı “Nora-Bir Bebek Evi” kesiti izleyiciye yeni bir sahnelemeyle, tazelenen bir seyir deneyimi sunuyor. Ibsen’in “Nora-Bir Bebek Evi”ni daha önce deneyimlemediğiniz bir seyir deneyimi ile dijital formatta 21 Ocak akşamı saat 20.00’de Zorlu PSM YouTube kanalından izleyebilirsiniz.