Bursa 25.11.2022 15:25

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRALARLA KUTLANDI

İnegöl Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yemek düzenlendi. Göreve yeni başlayan öğretmenler, duayen eğitimciler, okul idarecileri ve emekli Milli Eğitim Müdürlerini bir araya getiren organizasyonda, İnegöl Milli Eğitiminin renkli hatıraları anlatılarak yad edildi.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRALARLA KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, İnegöl’de özel bir organizasyonla kutlandı. İnegöl Belediyesi ile İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yemek düzenlendi. Eski İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eski Şube Müdürleri, emekli öğretmenler, göreve yeni başlayan öğretmenler, kıdemli öğretmenler, ücretli öğretmenler ve özel okul öğretmenlerinin katıldığı yemeğe; Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir de katıldı.

HATIRALAR YENİDEN CANLANDI

Royal Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde, İnegöl Milli Eğitiminin eskileri ve yenileri bir araya geldi. Duayen eğitimcilerin hatıralarının dinlendiği, eskilerin yad edildiği buluşmada, yeni öğretmenlere feyz olacak anılar kimi zaman güldürdü kimi zaman hüzünlendirdi. Hatıraların yeniden canlandığı bu özel buluşmada, genç öğretmenlerin duygu ve düşünceleri de dinlendi.

İNEGÖL’DE 74 BİN 375 ÖĞRENCİYE EĞİTİM HİZMETİ SUNULUYOR

Yemekle başlayan programda, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İnegöl’ün eğitim verilerini de paylaşan Doğru, “Bu akşam 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle; emekli olan öğretmenlerimiz, göreve yeni başlayan öğretmenlerimizi, bugün yemin eden öğretmenlerimizi, özel okullarda göreve başlayan öğretmenlerimizi ve ücretli öğretmen arkadaşlarımızı davet ettik. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapmış eski Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz aramızdalar. Bugün İnegöl’ümüzde özel okullarla beraber 247 kurumumuz mevcut. Öğrenci sayılarımıza baktığımızda; okulöncesi 6 bin 565 öğrenci, ilkokulda 21 bin 231, ortaokulda 19 bin 318, lise düzeyinde ise 14 bin 879 öğrenci eğitim öğretim görmekte. Açık öğretimde de 9 bin 839 öğrencimiz var. Mesleki Eğitim Merkezimizde 2 bin 543 öğrencimiz eğitim alıyor. Toplamda 74 bin 375 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti sunmaktayız” dedi.

“MESLEĞİNİZİN ÖNEMİ VE KIYMETİNİN FARKINDAYIZ”

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bu akşam 24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle bir aradayız. Buradaki öğretmenlerimiz başta olmak üzere ülkemizdeki tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Bizler İnegöl Belediyesi olarak okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, okul aile birliklerimizin ve velilerimizin olabildiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Mesleğinizin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunun da farkındayız. Bir Belediye Başkanını da bir Kaymakamı da bir Cumhurbaşkanını da bir öğretmen yetiştiriyor. Dolayısıyla böylesine önemli ve kutsal bir görev yaptığınızın farkındayız. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Göreve yeni, başlayan öğretmenlerimize hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum. Duayen öğretmenlerimiz, müdürlerimize de sağlık, sıhhat ve sağlıklı ömürler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“ÖĞRETMENLİK, İNSANLARIN HAYATINI ŞEKİLLENDİREN BİR MESLEK”

Kaymakam Eren Arslan da “Hepimiz için öğretmenler çok kıymetli. Hepimizin hayatında mutlaka bir öğretmenin dokunuşu, etkisi var. Bugün bizleri bulunduğumuz kimliklere taşıyan bu dokunuşlar gerçekten çok kıymetli. Özellikle ilkokul öğretmeni biraz daha ayrıcalıklı oluyor. Çok farklı bir bağ. İlkokul öğretmenimin bana kazandırdıklarını, hayatıma etkisine ben hiçbir zaman unutamam. Her insanın hayatını şekillendiren bir meslek öğretmenlik. Dolayısıyla sorumluluğu da çok yüksek olan bir meslek. Ne kadar önemi anlatılsa da tam olarak ifade edilemeyecek bir meslek öğretmenlik. Öğretmen yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba, yeri geldiğinde kardeştir. Öğretmenlik mesleği sevgi olmadan asla yapılamaz. Öğretmenlerimizin aşkla çalıştığını görmek de geleceğimiz adına çok büyük mutluluk verici. Ben bugüne kadar ülkemizin yükselmesinde ve nesillerin yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vatana kalemleriyle, canlarıyla yeni nesiller yetiştirmek adına yurdun dört bir köşesinde şehadete ulaşan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. 2 gün önce yine bir öğretmenimizi kaybettik. Ben buradan bu ülkeye, bu vatana düşmanlık besleyen, hainlik yapan herkese diyorum ki ne Aybüke öğretmenler ne Ayşegül öğretmenler bitmedi, bitmeyecek” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası başta Eski Milli Eğitim Müdürleri olmak üzere salondaki duayen eğitimciler hatıralarını anlattı. Yeni göreve başlayan öğretmenler duygu ve düşüncelerini paylaşırken, ücretli öğretmenler adına konuşan bir öğretmen ise hatırlanmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek düzenlenen organizasyon için teşekkür etti.