Magazin 05.03.2016 16:09

'Olmadı psikolog olurum!'

Paramparça 'dan zengin bir ailenin biyolojik kızları, hırsları yüzünden izleyicilere 'yok artık' dedirten şeyler yapan Hazal'ı canlandıran Alina Boz , şimdi Kaçma Birader ile beyazperdede. Hürriyet'ten Hakan Gence'ye konuşan…
'Olmadı psikolog olurum!'

Paramparça ’dan zengin bir ailenin biyolojik kızları, hırsları yüzünden izleyicilere ‘yok artık’ dedirten şeyler yapan Hazal’ı canlandıran Alina Boz , şimdi Kaçma Birader ile beyazperdede. Hürriyet’ten Hakan Gence’ye konuşan Alina Boz, ekrandaki fenomen karakteri Hazal’dan hayat hikayesine kadar pek çok şey anlattı.


Reytinglerde zirvede bir dizi, dergi ve gazete röportajları, en sonunda bir sinema filmi… Bu kadarını tahmin ediyor muydunuz?
- Hiç aklıma gelmezdi. Açıkçası bir ajansa kaydolduğumda önce reklam filmleri oldu ama bir dizide oynayacağıma olanak vermiyordum. Hatta, ‘Paramparça’ dizisi için, Endemol Shine Türkiye’ye deneme çekimine giderken bir kuş üzerime pisledi. “Babam bu iş olacak. Uğurdur” dedi. İnanmadım. Ama gerçekten uğurlu geldi sanırım.
İki senedir gelen şöhret hayatınızı nasıl değiştirdi?
- Aynı arkadaş grubumlayım. Okuldakiler de alıştı artık. Toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. İnsanlar bazen yolda tanıyor.
‘Yeni Meryem Uzerli’ benzetmesine katılıyor musunuz?
İkimizin de annesi yabancı. Belki bu yüzden benzetiyor olabilirler. Ama ben Meryem Uzerli’yi daha çok anneme benzetiyorum.
Bir anda yıldızı parlayıp ortadan kaybolan çok genç yıldız var. Başınıza gelebileceklere karşı hazırlıklı mısınız?
- Olmazsa olmaz. Ben de başka bir yolda ilerlerim.
Ne gibi?
- Şimdi Havacılık Meslek Lisesi’nde okuyorum.  Kadın pilot olmayı düşünüyordum. Mesela F16 uçurmayı isterdim. Ama dizi başlayınca o hayallerimden uzaklaştım. Şimdi üniversitede sosyoloji, dünya tarihi ya da psikoloji okumayı istiyorum. Özellikle de psikoloji... Çünkü oyunculuk yapacaksam girdiğim karakterleri anlamam açısından psikoloji önemli bir dal. Hem psikoloji okursam bir mesleğim daha olmuş olur, önümde bir kapı daha açılır.
IRK AYRIMI YAPMAK DOĞRU MU?
17 yaşındasınız. Rusya’da doğdunuz… Bir süre orada yaşadınız. Kendinizi Rus gibi mi, Türk gibi mi hissediyorsunuz?

Türk gibi… En önemli zamanlarım burada geçti. Artık uyum sağladım. Aslında başa sararsak annem Rus, babam Bulgaristan göçmeni. Annem ekonomist, babam tur rehberi… Tek çocuğum. Yedi yaşıma kadar Rusya’da yaşadım. Sonra babamın işi dolayısıyla Türkiye’ye geldik.
Rus kızı algısına bozuluyor musunuz?  
- Irk ayrımı yapmak doğru mu? Ben bozulmuyorum, eğer ırk ayrımı yapan varsa o bozulsun.
Kimileri ‘Paramparça’da canlandırdığınız ‘Hazal’dan nefret ediyor, kimi bayılıyor. Siz?
- Hazal o kadar enteresan bir karakter ki, bazı sahneleri okuduğumda hak veriyorum. Ağır bir hayat yaşarken birden her şeyi elde edebileceği bir hayata geçiş yapması çok zor olabilir ve değişebilir. Hazal gerçek hayatta bazen çok kırıcı. Ben ona hiç benzemiyorum.
‘Kaçma Birader’ ilk sinema filminiz. Orada da Hazal kadar iddialı bir karakter mi canlandırıyorsunuz?
- Yozgat’ta yaşayan bir çocukla internet üzerinde tanışıp aşık olan bir karakteri canlandırıyorum. Adı Melis. Çocuğun ailesi kabul etmeyince birlikte kaçıyorlar ve macera başlıyor.
Siz internette tanışıp sevdiğiniz çocuk için her şeyi bırakıp gider misin?
- Melis gibi tek yaşayan, , kimseyi umursamayan biri olsam kaçabilirdim. Ama bir ailem ve okulum var. O yüzden internetten tanışıp görmediğim bir insan için bunu yapamam.
Peki şöhret sizin aşk hayatınıza nasıl yansıdı?
- Hah asıl soru geldi. Bu soru sizin klasiğiniz! Şöhret aşk hayatımı etkilemedi.
Murat Boz’la akraba değilsiniz ama soyadınız aynı. Sever misiniz?
- Bütün oyuncuların farklı noktalarını beğeniyorum. Mesela Murat Boz samimi geliyor. Kıvanç Tatlıtuğ çok yetenekli. Şükrü Özyıldız sempatik. Kadın oyunculardan da Farah Zeynep Abdullah’ın filmlerini çok beğeniyorum.
ALİNA HAKKINDA 5 ŞEY
-George Orwell’ın ‘1984’ ve ‘Hayvan Çiftliği’ kitaplarını seviyorum. ‘Kördüğüm’ dizisi de ekranda beni çekiyor.
-Çizgi film izlerken bile ağlayanlardanım. ‘Haçiko’ isimli film daha başlamadan fragmanında ağlamaya başlarım. ‘Inception’ izlemekten sıkılmayacağım filmlerin başında.
-Güzel yazıya karşı takıntım var. Mesela okulda öğretmenler bir şey yazdırdığında bir sürü farklı kalem kullanırım. Alt başlıklar için yeşil, yan başlık mavi... Küçücük yazarım ve yanlarına kare içinde notlar alırım.
-Geleceğe dair planlarım var ama uzun yıllar sonrasına dair hayallerim yok. 
-Nurgül Yeşilçay, ‘Paramparça’ dizisinden ayrıldı. Diziye onunla başladım. İlk set günüm onunlaydı. Hâlâ görüşüyoruz. Mesela bu hafta ziyarete gittim. Bu sayede özlem gideriyorum.