Türkiye - Gündem 23.07.2016 21:29

Orgeneral Güler'den Akın Öztürk açıklaması

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada darbe girişimi sonrası tutuklanan Akın Öztürk'ün kendisiyle darbeci askerler arasında temasları sağladığını belirtti. YENİBİRLİK - Fetullahçı Terör…
Orgeneral Güler'den Akın Öztürk açıklaması

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada darbe girişimi sonrası tutuklanan Akın Öztürk'ün kendisiyle darbeci askerler arasında temasları sağladığını belirtti.

YENİBİRLİK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ifadesine başvurulan Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, savcılık ifadesinde, Genelkurmay İkinci Başkanı olarak görev yaptığını, 15 Temmuz günü 21.25 sıralarında makam odasında yalnız çalıştığını söyledi.  Kapının çalındığını belirten Güler, "Girmesini söyledim. Fakat evrakla ilgilenmemden dolayı girenlerin kim olduğunu fark etmedim. Birden bir patırtı ile 'Yere yat, yere yat' sesleri yükseldi. Kafamı kaldırdığımda odamda yaklaşık 10 eğitim kıyafetli, silahlı, hepsi silahlarını üzerime çevirmiş personeli gördüm." diyerek o anları anlattı. İçlerinden birinin tekrar "Yere yat" diye bağırması üzerine tekrar "Siz kimsiniz?" diye sorduğunu belirten Güler, tekrar "Yere yat" denilerek üzerine saldırıldığını ifade etti.  Güler, bu ana kadar içlerinden hiçbirisini tanıyacak bir pozisyonunun olmadığını, kendisini koridorda sağa, sola çevirerek sürüklediklerini, 3 kat aşağı sürükleyerek götürüldüğünü belirtti. Daha sonra binanın yan tarafındaki kapıdan dışarı çıkarıldığını ve orada bekleyen bir araca sokulduğunu anlatan Güler, "Araç hızla hareket etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı istikametindeki kapıya doğru götürdüler. Berenin aralıklarından gördüğüm kadarıyla bir ambulansa bindirdiler. Genelkurmay kışlası içerisinde hareket ettikten bir süre sonra dolaştırarak bir binanın önünde durdurlar. Beni yaka paça araçtan çıkararak çok dar bir merdivenden muhtemelen 1 kat aşağı indirdiler."

"Akıncı üssüne getirildiğimi anladım"

Bir süre sonra yukarı çıkarıldığını ve bir araca bindirildiğini belirten Güler, bir süre kışlanın içinde dolaştıklarını, ilerledikçe helikopter sesi duyduğunu anlattı. Güler, 2 kişinin kendisini helikoptere bindirdiğini ifade ederek, "Sağıma ve soluma oturdular. Helikopter havalandı. Bir müddet gittikten sonra helikopter indi. Beni bir araca bindirdiler. Araç hareket halindeyken dışarıda jet sesleri duyuyordum. Geçen süreyi de göz önüne alarak Akıncı Üssü'ne getirildiğimi anladım." dedi.

'Akın Öztürk ellerimdeki ve bacaklarımdaki kelepçeleri kesti'

Orgeneral Güler, Akıncı Üssü'nde tutulduğu odada bir müddet sonra ortama sessizliğin hakim olduğunu, sonra birden kapının açıldığını duyduğunu ve Akın Öztürk'ün, "Yav Yaşar, sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok." dediğini anlattı.