Eğitim 24.07.2016 21:52

Öztürk'ün kardeşi açığa alındı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün kardeşi Kemal Abidin Öztürk'ün de açığa alındığını…
Öztürk'ün kardeşi açığa alındı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün kardeşi Kemal Abidin Öztürk'ün de açığa alındığını bildirdi.

YENİBİRLİK - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün kardeşi olan DEÜ Genel Sekreteri Kemal Abidin Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişinin açığa alındığını bildirdi.

Prof. Dr. Füzün, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından birçok üniversiteden akademik ve idari personelin açığa alındığını kaydetti.

DEÜ'deki çalışmaların da sürdüğü bilgisini veren Prof. Dr. Füzün akademisyenlerin ve idari personelin durumunu görüşmek üzere 3 kişilik bir komisyon oluşturduklarını belirtti. Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) gelen direktif üzerine FETÖ/PDY ile ilgisi olanlar hakkında gerekli işlemin yapılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Prof. Füzün şöyle konuştu

"YÖK'ü de bu konuda 5 Ağustos tarihine kadar bilgilendireceğiz. Biz çalışmalara hemen başladık. YÖK'ten gelen direktifi 7 binden fazla akademik ve idari personelimize de gönderdim. Bu konuyla ilgili bilgisi, belgesi olan varsa bunu gizli olarak rektörlüğümüze iletmesini istedim. Pazartesi günü akşamı, komisyon gelen bilgileri değerlendirecek ve salı günü de kimlerin açığa alındığı açıklanacak." Tüm işlemleri hukuk devleti kuralı ile yürüteceklerini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Füzün, süreci 25- 26 Temmuz'da tamamlamış olacaklarını, açığa alınanlar hakkında soruşturmanın süreceğini söyledi. Prof. Dr. Füzün, 7 binden fazla akademik ve idari personel ile taşeron çalışanların çalışma yerleri ve kimlik numaralarına ilişkin bilgiyi de İzmir Emniyet Müdürlüğüne bildirdiklerini kaydetti. Açığa alınanlarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Füzün, bunların darbe girişimine ilişkin tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün kardeşi olan Genel Sekreter Kemal Abidin Öztürk ile bu konuyla ilgili daha önce gözaltına alınıp davası süren bir öğretim üyesi ile FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir başka öğretim üyesi olduklarını dile getirdi. Yurt dışında çalışmalarını sürdüren 50 akademik personelinin geri çağrılmasına ilişkin komisyon kararı alınacağını da kaydeden Prof. Dr. Füzün, OHAL kararları doğrultusunda kapatılan Şifa ve Gediz üniversitelerinin garantörlüğünü, DEÜ'nün yaptığı bilgisini verdi. Prof. Dr. Füzün, kapatılan üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin durumunun da yakında netleşeceğini vurguladı.