Kültür Sanat 20.03.2020 00:30 Güncelleme: 19.03.2020 21:07

Parfümün Serüveni ödülleri topluyor

Eski Mısır'dan İslam dünyasına, parfümün tarihini ve günümüze gelişini anlatan Parfümün Serüveni (Adventures of Fragrance) belgesel filmi, Los Angeles Film Adwards (LAFA) En İyi Belgesel Dizisi Ödülü'nün ardından İtalya'dan da 2 ödülle döndü.
Parfümün Serüveni ödülleri topluyor

İtalya’da Floransa Film Festivalinde En İyi Belgesel ve Onur Ödülü’nü kucaklayan film, Orinos Film Awards’da da En İyi Kısa Belgesel Ödülü’nün sahibi oldu. Yönetmen koltuğunda Şahin Yiğit’in olduğu belgeselin yapımcılığını Türk parfüm sektörünün öncü markalarından Loris Parfüm üstlendi.

 Kıyafetlerden atlara her şeyin parfümlendiği Eski Mısır’dan Cumhuriyet döneminde üretilen kolonyalara, kokunun yolculuğunu ünlü koku uzmanlarının da anlatımlarıyla günümüze taşıyan Parfümün Serüveni belgeseli Los Angeles’tan sonra İtalya’dan da ödüllü döndü. Jüri koltuğunda Avatar filminin ünlü oyuncusu Lisa Roumain başta olmak üzere Emmy ödüllü Dave Eichorn, Ronn Kilby gibi ünlü yönetmen ve oyuncuların bulduğu LAFA’da (Los Angeles Film Adwards) En İyi Belgesel Dizisi Ödülü’ne layık görülen Parfümün Serüveni, İtalya’da Florence Film Awards’ta En İyi Belgesel seçilirken, Onur Ödülü’nü de kucakladı. Film, Orinos Film Awards’ta da En İyi Kısa Belgesel Film ödülüyle ödüllerine bir yenisini daha ekledi.