Vakıf Katılım web
Magazin 28.05.2022 05:00 Güncelleme: 28.05.2022 13:35

PAYİDAR'A MUHTEŞEM KUTLAMA

Ana temasında Atatürk'ün özel hayatı, kişiliği ve sanat tutkusunun işlendiği PAYİDAR "Gazi'nin Büyük Tablosu" belgesel filminin gala gecesi önceki akşam gerçekleştirildi.
PAYİDAR'A MUHTEŞEM KUTLAMA

Yapımcılığını Uludüz Medya adına Görkem Uludüz’ün üstlendiği PAYİDAR “Gazi’nin Büyük Tablosu” isimli belgeselin gala gecesine cemiyet, spor ve sanat dünyasından birçok ünlü katıldı.

Bir baş sanatçı olarak tasvir edilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve payidar kalacak o büyük tablosu ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin konu alındığı belgesel ’de Mert Baymak, Aycan Balkan, Meral Navdar ve Ziver Navdar oyuncu olarak yer alırken Müjdat Gezen, Bedri Baykam, Selin Söğütlügil, Nefise Karatay, Şebnem Schaefer, Ege, Gamze Lim ve Görkem Uludüz ise duygusal anlatımları ile gala gecesine katılan konuklar tarafından ayakta alkışlandılar.

Gecenin finalinde ise salonu dolduran 300 özel davetli sanatçı Ege’nin söylediği Mustafa Kemal’in Askerleriyiz (Bornova Marşı) eserini ellerinde Türk bayrakları ile eşlik etmesi muhteşem bir atmosferin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Atatürk'ün yaşayan amcazadesi Selin Söğütlügil ‘in birinci ağızdan ve doğrudan kaynakçalarla olan anlatımına, bir sanatçı gözü ile eşlik eden büyük ustalar Bedri Baykam ve Müjdat Gezen belgesele adeta renk katmakta.

 

 

Yapımcı Görkem Uludüz, “Benim için adeta büyük bir hayalin gerçeğe dönüştüğü bir onur gecesiydi. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü farklı yönleriyle ele aldığımız belgesel filmimiz PAYİDAR: GAZİ'NİN BÜYÜK TABLOSU, 27 Mayıs tarihi itibariyle sinemalarda olacak. Bu anı yaşayabilmemde emeği geçen tüm dostlara canı gönülden teşekkür ederim. Öncelikle 2013 yılında hayata gözlerini yuman, ancak inanıyorum ki hayatımın her anında benimle olmaya devam eden canım babama ve bu onur gecemde beni yalnız bırakmayan annem, kardeşim ve değerli aileme minnetlerimi sunuyorum. Anne ve babamın bizlere bıraktığı en büyük miras olsa gerek içimizde bu ATATÜRK sevgisi! Aynı şekilde projemizin başından sonuna her daim benimle olan Atatürk’ün amcazadesi Sayın Selin Söğütlügil Hanımefendi, çok değerli hocam Sayın Bedri Baykam, Sayın Müjdat Gezen hocam, dosttan öte ailemin adeta bir parçası olan Sayın Nefise Karatay ve Sayın Şebnem Schaefer, çok değerli insan Sayın Gamze Lim Hanım ve büyük kazanımım Sayın Ege Bey başta olmak üzere, oyuncularımız Mert Baymak, Aycan Balkan, Ziver Navdar, Meral Navdar, Kaya Deniz Yalçın, Berke Swec ve yönetmenim Onur Ögden'e bir borç bilirim. Hep birlikte çok güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. Gazi'nin Büyük Tablosu Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girmeye hazırlandığımız bu dönemde ortak değerlerimizi hatırlatmak istedik! Renklerimiz, tercihlerimiz ve yaşamlarımız her ne kadar farklı olsa dahi, ATATÜRK hepimizin ortak değeridir ve asla bir siyasi yönün simgesi değildir. Ne zaman ki biz toplumca bu ortak değerimiz etrafında tekrar buluşuruz, işte o gün her anlamda güzel bir geleceğe ve aydınlık yarınlara merhaba diyebiliriz.

 

Oyuncuların ve ünlü anlatımcıların yanı sıra gala gecesine Serra-Burak Elçi, Canan Göztepe, Hasan Kabze, Yalçın Özden, Emre Tilev, Talip-Eda Apaydın ve Tamer Köseoğlu gibi isimler katıldılar.

 

Atatürk'ün çoğu insan tarafından bilinmeyen özelliklerinin de anlatıldığı eser, birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor. PAYİDAR “Gazi’nin Büyük Tablosu” 27 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye genelinde sinema salonlarında yerini alarak seyirciyle buluşacak.

 

 

PAYİDAR “GAZİ'NİN BÜYÜK TABLOSU”

 

Filmin Türü: Belgesel, Biyografi

Yapımcı: Görkem Uludüz - Uludüz Medya

Yönetmen: Görkem Uludüz - Onur Ögden

Anlatım: Selin Söğütlügil, Bedri Baykam, Müjdat Gezen, Nefise Karatay, Şebnem Schaefer, Ege, Gamze Lim, Görkem Uludüz

Oyuncular: Mert Baymak, Aycan Balkan, Meral