İstanbul 17.06.2019 11:25

Pendik'te parktaki tesis için halk oylaması: Mahalleli 'kütüphane kafe' olsun dedi

Pendik Belediyesi Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı'nda inşa ettiği tesisin niteliği için halk oylaması yaptı. Parkı en çok kullanan Sapanbağları, Yeşilbağlar ve Yeni Mahalle sakinleri oylarını "Kütüphane Kafe"den yana kullandı. Seçimde 12 yaş üzeri çocukların yer alması Kütüphane Kafe'nin seçilmesinde belirleyici rol oynadı.
Pendik'te parktaki tesis için halk oylaması: Mahalleli 'kütüphane kafe' olsun dedi

Toplam 12 bin 795 metrekare alanıyla bölgenin en önemli parkı olan Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’nı yenileyen Pendik Belediyesi, içinde inşa ettiği kapalı tesisin kütüphane kafe mi, kafeterya mı olacağı konusunda kararı bölgesakinlerine bıraktı. Parktan en fazla yararlanan Sapanbağları, Yeşilbağlar ve Yeni Mahalle sakinleri, sandığa giderek oylarını kullandılar. 12 yaş üzeri çocukların da katıldığı seçimde bölge sakinleri tercihlerini “Kütüphane Kafe”den yanayaptı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bölge sakinlerinin kararı için hayırlı olsun dileklerini sundu ve kapalı tesisin en kısa zamanda Kütüphane Kafe’ye dönüştürüleceğini söyledi.

Çocuklar, seçim sonucundan mutlu

Seçime toplamda 705 bölge sakini katıldı. Seçim sonuçlarına göre 658 kişi oyunu Kütüphane Kafe’den yana kullandı. Seçimde çocukların da yer alması “Kütüphane Kafe”nin seçilmesinde belirleyici rol oynadı. Görüşlerini belirten Selen Çolak ve Mina Çolak kardeşler Kütüphane Kafe’den yana oy kullanarak “Geçmişimizi bilmek önemli. Bir boşnak olarak Bosna tarihimizi öğrenmek isteriz. Bu yüzden Kütüphane Kafe’de Aliya İzzetbegoviç’i anlatan kitapların bulunmasını isteriz.” dedi.