Spor 22.01.2018 05:50 Güncelleme: 22.01.2018 05:57

Philadelphia Eagles Super Bowl'a uçtu

NFL'de Philadelphia Eagles, Minnesota Vikings'i 38-7 mağlup ederek NFC şampiyonu oldu ve adını Super Bowl'a yazdırdı.
Philadelphia Eagles Super Bowl'a uçtu

Bertan ERMAN

Minnesota Vikings, maçın ilk hücum serini touchdown ile tamamlasa da, üstünlüğü kısa sürdü. Hem hücumda hem de savunmada oyunun hakimi olan Philadelphia Eagles, Patrick Robinson'ın interceptionı sonrası 50 yarda dönüş oyununda gol bölgesine vardı. Touchdown sonrası ekstra golün de sayı olmasıyla Eagles, skoru dengeledi. 

İkinci çeyreğe 7-7'lik eşitlikle girilirken, Yeşil Siyahlılar, Vikings'e sayı şansı tanımadı. Running back LeGarrette Blount'ın 11 yarda koşu ve Nick Foles-Alshon Jeffery işbirliğinden doğan 53 yarda pas oyunundan gelen touchdownlar sonrası farkı çift hanelere çıkaran Eagles, Jake Elliott'ın son hücumda attığı alan golüyle soyunma odasına 24-7'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte oyun kurucu Nick Foles, bu sefer toplam 41 yardanın geride kaldığı pas oyununda topu Torrey Smith ile buluşturdu. Gol bölgesine ulaşan Smith, takımına bir 6 sayı daha kazandırdı. Ekstra sayının gol olmasıyla farkı iyice açan Yeşil Siyahlılar, son 10 dakikaya 31-17 önde girdi. 

Son çeyreğin başlarında Foles-Jeffery işbirliğinden bir touchdown daha çıktı. 5 yardalık pas oyunundan gelen touchdown sonrası ekstra sayının gol olmasıyla maçın skorunu tayin eden Philadelphia Eagles, karşılaşmayı 38-7 kazandı. Eagles, 52. Super Bowl'da New England Patriots'ın rakibi oldu.