Vakıf Katılım web
Gayrimenkul 01.06.2019 19:15 Güncelleme: 03.06.2019 15:10

Piyalepaşa İstanbul'da Tapu Zamanı

Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul'da tapular teslim ediliyor.
Piyalepaşa İstanbul'da Tapu Zamanı

NEŞE BERBER

Türkiye’nin en köklü markalarından Polat güvencesiyle İstanbul’un merkezi Beyoğlu’nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, tüm paydaşlarını ilk kez bir iftarda bir araya getirdi.

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da, 60 yılı aşkın köklü Polat tecrübesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; tüm paydaşlarını 30 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen iftarda buluşturdu. İftar daveti kapsamında, geçtiğimiz haziran ayından itibaren yaşamın başladığı Piyalepaşa İstanbul’da ev sahiplerine tapular teslim edilmeye başlandı. Projede satışlar da devam ediyor.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete; Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu’nun önceki dönem belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin yatırımcıları, semt sakinleri ve basın mensuplarının da aralarında bulunduğu bini aşkın davetli katıldı. 

İftar davetinde bir konuşma yapan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul’un tüm paydaşlarını ilk kez bir iftarda buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. Polat, “Ülkemizin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve yaşamın başladığı Piyalepaşa İstanbul’da tapuları teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Temmuz ayı sonuna kadar tüm tapuları teslim edeceğiz. Piyalepaşa İstanbul, İstanbul’un merkezi Beyoğlu’nda, şehrin en önemli merkezlerine birkaç dakikalık ulaşım mesafesinde yer alıyor.  Projemizde semt duygusunu yaşatmak adına bakkalı, simitçisi, manavıyla gündelik hayatın aktığı, İstanbulluların özlemini duyduğu sadelik ve huzuru insanlarla buluşturuyoruz. İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağırdığımız projemizde ‘yaşayan’ bir mahalle dokusu sunuyoruz” dedi.

Polat, “Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’da yepyeni bir yaşama ‘merhaba’ dedik. Projeyi hayata geçirmemizde büyük katkıları olan Beyoğlu’nun önceki dönem belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Bugün bu güzel ortama sahne olan Piyalepaşa İstanbul önümüzdeki dönemde yeni güzelliklere, iyiliklere sahne olmaya devam edecek” diye konuştu.

Piyalepaşa İstanbul’da satışlar devam ediyor

Piyalepaşa İstanbul, İstanbul’un merkezi Beyoğlu’nda, şehrin en önemli merkezlerine birkaç dakikalık ulaşım mesafesinde yer alıyor. Bu durum projenin yatırım ve oturum açısından iki türlü de tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden. Geçtiğimiz haziran ayından itibaren yaşamın başladığı projede, 989 adet konut ve 140 mağaza yer alırken, projede satılan konut sayısı yüzde 50’yi aştı.

Bugüne kadar 425 konutun teslim edildiği Piyalepaşa İstanbul’da yılsonuna kadar 250 daire daha teslim edilecek. Temmuz ayı sonuna kadar tüm tapuların teslim edileceği projede yatırımcılar, dairelerinde ister oturabiliyor isterlerse kiraya verebiliyorlar. Halen satışların sürdüğü Piyalepaşa İstanbul’da konut fiyatları ortalama 1.000.000 TL’den başlıyor.

Gül Baba Sokağı adı verildi

İş kimliğinin yanı sıra Budapeşte’de iki ülkenin ortak katkılarıyla restore edilen ve Avrupa’nın en kuzeyindeki Osmanlı dönemi eseri olma özelliği taşıyan Gül Baba Türbesi Vakfı’na da başkanlık eden Adnan Polat, yaptığı konuşmada Gül Baba’nın manevi mirasının önemine değindi. Gül Baba’nın taşıdığı değerlere sahip çıkarak, Türkiye ve Macaristan’ın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Gül Baba Vakfı’nın yakın dönemde Türkiye’de de faaliyetlerine başlayacağını belirtti.

Polat, “Geçtiğimiz ekim ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Sayın Viktor Orban’ın katılımıyla Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de Gül Baba Türbesi’nin açılışını yaptık. Gül Baba Türbesi’ni açılışından bu yana, ayda yaklaşık 10 bini aşkın kişi ziyaret ediyor. Macaristan, Gül Baba’ya olan sevgi ve saygısından Gül Baba’nın ismini bir sokağa vermiş. Biz de Gül Baba’nın muhterem ve aziz hatırası adına Piyalepaşa İstanbul’daki Alışveriş Sokağı’mıza Gül Baba Sokağı adını vermek istiyoruz” dedi. Adnan Polat’ın bu önerisi davetlilerin oylamasına sunuldu ve oy birliğiyle Alışveriş Sokağı’nın isminin Gül Baba Sokağı olmasına karar verildi.

Piyalepaşa İstanbul Hakkında

İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa’da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma projesiyle, İstanbulluların özlemini duyduğu semt hayatını yeniden canlandırmayı hedefliyor. Piyalepaşa İstanbul Alışveriş Sokağı içerisinde yer alan ulusal ve uluslararası mağazalarıyla İstanbulluların yeni buluşma adresi olmaya aday. Kültür ve sanatın gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası olacağı Piyalepaşa İstanbul’da her şey sürdürülebilir katma değerler yapmak adına kurgulanıp, gerçekleştiriliyor. Piyalepaşa İstanbul inşaat sırasında ve tamamlandığında sağladığı istihdam ve bölgeye kattığı değer ile hem ekonomik hem kültürel hem de sosyal anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm yaratmış olacak.