Ekonomi 04.04.2020 15:16

Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam: "IMFCOIN projesi, koronavirüsle hayat mı buluyor?"

Koronavirüs sonrasında dünya ekonomisinin bu salgından nasıl bir tablo ile çıkacağı konuşulurken, çarpıcı bir açıklama da Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam'dan geldi.
Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam:

Dönemin IMF Başkanı Christine Lagarde’ın 2017 yılındaki açıklamasını hatırlatan Salim Çam, “Lagarde, kripto-dijital IMFCoin’in dünya rezerv parası haline gelmesi için ‘jeopolitik’ bir olayın gerekli olduğunu ifade etmişti. Yani ya bir savaş ya da ekonomik kriz. Lagarde’nin bahsettiği savaş, bugünkü koronavirüs olabilir” dedi. Başlayan bu yeni dönemle birlikte IMF’nin tıpkı bugün FED’in istediği şekilde hiçbir sınır olmadan Dolar basması gibi IMFCoin basacağını söyleyen Çam, IMFCoin’in ülkeleri rezerv biriktirmekten de alıkoyacağını ifade etti.

Organize aklın elinde para ve gücün olduğunu söylen Dr. Salim Çam, "Fırsat kollayıp, batan firmaları bekliyorlar. Eğer organize akıl, koronavirüsü kendileri ürettiler ve üretirken de gözden kaçırdıkları bir şey onların da

kontrolünden de çıkabilir. Çünkü virüs biyolojik bir savaş aracı. Bu savaş aracı, teknik olarak uzaktan kontrol edilecek bir şey değil. Reçetesini siz yazabilirsiniz ama organik durum olduğu için nasıl bir mutasyona uğrayacağını kestiremezseniz. Çünkü evrende insanların daha göremediği çok fazla değişken söz konusu. Bu yüzden kontrolü ellerinden kaçırdıklarını düşünüyorum" diye konuştu.

“ÇİN’DEKİ SAĞLIK GÜVENSİZLİĞİ,

TÜRKİYE’Yİ İHRACATIN ZİRVESİNE TAŞIR”

Koronavirüs sonucu ekonomik modellerin ve yeni ekosistemlerin oluşacağını söyleyen Çam sözlerine şöyle devam etti: "Yeni dönemde markalaşma stratejisi dijital zeminlerde yapılan ticarette olacak. Bu daha önce vardı. Bu durumla birlikte hızlanması ve modellenmesi gerekir. Turquality’nin temel hedefi; ihracatı artırmak ve Türk ürünü ve hizmetinin markalaşmasını hızlandırmak. Turquality kapsamına giren firmaların birleşip markalaşması daha hızlı olabilir. Turquality içinde yeni bir değer zinciri oluşturarak küresel güçlü markalar oluşturabiliriz.

Koronavirüs ile yurt dışına sağlık güveninin azalmasıyla firmalar iç piyasaya yönelecek. Özellikle Çin’den gerçekleşen ithalata kapılarını kapatan ülkeler Türkiye’deki firmalarına kapılarını açacaklar. Bu durumdan Türkiye planlı davranırsa güçlü çıkacaktır. Ayrıca yurt dışından ithal ettiğimiz ürünlerin bazıları Türkiye’de üretilmeye başlamıştı. Koronavirüs dışardan aldığımız birçok ürünün içeride üretilmesi konusunda bize hız verebilir. Tabii ki bu durumların hepsi planlı ticarete dayalı çalışmalarla mümkün" diye konuştu.