Ekonomi 30.11.2022 07:00 Güncelleme: 29.11.2022 18:05

Quick Sigorta'nın acenteler toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi

Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, "Dağıtım kanallarımızda acentelerin payının yüzde 85 olduğunu belirtmeliyim ki sektörde bu oran yüzde 65." dedi.
Quick Sigorta'nın acenteler toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi

Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, "Dağıtım kanallarımızda acentelerin payının yüzde 85 olduğunu belirtmeliyim ki sektörde bu oran yüzde 65." dedi.

Quick Sigorta’nın 'Söz Verdiğimiz Gibi' teması ile geniş katılımlı ilk acenteler toplantısına 81 ilden 500’den fazla acente temsilcisi, basın mensubu ve davetliler katıldı.

Quick Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in yaptığı ve Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu’nun söyleşisiyle start alan program, şirketin 5 yıllık süre içerisinde acentelerine verdiği sözleri gerçekleştirdiğine dair bilgilerin paylaşıldı.

Buluşmada Quick Finans tanıtıldı. Program, Quick Sigorta ödül gecesi ve Fettah Can’ın yer aldığı gala yemeğiyle son buldu.

Quick Sigorta, 2017’de faaliyete başladıktan sonra acentelerinin de onayını alarak acente toplantısı yapmayıp buradan elde edilen tasarrufla bir okul inşa etme kararı almıştı.

24 Kasım’da Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılışını yaptıktan hemen bir gün sonra ilk acenteler toplantısını hayata geçirdi.

Sigorta şirketi, Türkiye’nin her köşesindeki acentesini THY'ye ait iki özel uçak ile Alanya Gazipaşa Havalimanına uçurdu. Havalimanından yine özel otobüslerle Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’ne götürülen acenteler burada Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nun resmi açılış törenine katıldı.

- 'Babamın öğütleri serlevha gibi hep gözümün önünde'

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu, kariyerine babasının halı tezgâhı işçiliğiyle başladığını belirterek, 'Tabii biz de ‘patronun oğlu’ ayrımı olmazdı, işçiye ne muamele yapılırsa bize de aynısı yapılırdı.' ifadesini kullandı. Erdemoğlu, sanayiciliğe uzanan iş hayatındaki bakış açısının temellerinin böyle atıldığını paylaştı.

Erdemoğlu, babası Mehmet Erdemoğlu’nun, “Asla yalan söylemeyin. Hiçbir zaman dürüstlükten şaşmayın. Kimseyi azarlamayın ve hor görmeyin. Kimsenin işine müdahale etmeyin. Bitmiş işi bozmaya çalışmayın. Ödemelerinizi söz verdiğiniz zamanda yapın. İşçinin parasını alın teri kurumadan ödeyin. Pazarlık yaptığınız işten ödeme sırasında, tekrar para kesmeyin. Söz ağızdan çıkar.

Anlaşma yaptığınız bir alışverişten zarar etseniz bile dönmeyin. İşinize, insanınıza, vatanınıza, devletinize, bayrağınıza sahip çıkın. Ailenize daima sahip çıkın. Eş, dost ve akrabalarınızı bırakmayın. Kapınıza gelen kimseyi geri çevirmeyin. Başkasını kendiniz bilin; öyle bakın. Servetin sınırı yoktur, mükafatı vardır. Herkese karşı hoşgörülü olun.” şeklindeki öğütlerini de serlevha gibi hep göz önünde bulundurduğunu vurguladı.

Erdemoğlu, 'Dağıtım kanallarımızda acentelerin payının yüzde 85 olduğunu belirtmeliyim ki sektörde bu oran yüzde 65. Bize teveccüh gösterdikleri için tüm acentelerimize teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bize duydukları güveni hiç sarsmamışızdır. Bundan sonra da birlikte büyüyebilmek için ekibimiz yeni ürünler kazandırmaya devam edecek.' ifadelerini kullandı.

- 'Zarar açıklamak da gücün göstergesidir'

Maher Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen ise sigorta grubu olarak 10 yıl sonrasını dahi düşünen bir planlamayla yatırım yapıldığını ve şirketlerin gücünün de buradan geldiğini vurguladı. Büyümeye dair verilen bir diğer rakamda Quick Sigorta’nın öz sermayesini 5 yılda 20 kat artırdığını belirten Uluçeçen, 'Zarar açıklamak da gücün göstergesidir. Gücünüz yoksa açıklayamazsanız, şirket anahtarını teslim edersiniz.' ifadesini kullandı.

Uluçeçen, yeni kurulan Quick Finans ve QPAY Ödeme Hizmetleri şirketleri ile finans alanında da genişleyerek bir finansal ekosistem oluşturacaklarını belirtti.

- Maher Sigorta yüzde 176 büyüdü

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’yı bünyesinde bulunduran Maher Holding Sigorta Grubu’nun yüzde 176’lık büyüme ortaya koyduğunu bildirdi. Yaşar, 4,5 milyar TL’lik prim üretimi ve yüzde 176’lık büyümeyle sektörde lider sigorta grubu olarak yer aldıklarını aktardı. Quick Sigorta’nın kurulduğu günden bu yana 5 yılda 8 kat, Corpus Sigorta’nın 9 kat büyüdüğüne ve aynı dönemde sektörün ise ancak 3,3 kat büyümesine dikkati çeken Yaşar, başarının yalnızca üretimle değil, diğer çalışmalar ve bilanço ile de ölçülmesi gerektiğini ifade etti.

- Quıck Sigorta'nın dijital gelişimi tüm hızıyla devam ediyor

Buluşmada Quick Sigorta’nın hayat dışı sigorta alanında Türkiye’nin ilk 10 şirketi arasında yer almasının vurgulandığı sunumlar yapıldı.

Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy’un paylaştığı detaylı verilerle devam ederken acentelerin işleyişi ile ilgili de bilgiler paylaşıldı. Ardından Quick Sigorta’nın “Agent değil Acente” gibi projelerinin yanında 2023 hedef ve stratejileri hakkında bilgiler verildi.

Quick Sigorta’nın zengin ürün gamını hatırlatma amacıyla vurgulanan “Trafiğe takılıp kalmayın, Quick’te fazlası var” sloganından sonra Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ’ın sunumuyla Quick Finans’ın acentelere özel lansmanı yapıldı ve onlara nasıl faydalar sunulacağı anlatıldı.

Quick Sigorta Ödülleri 2022 Gecesi ile başarılı acentelerin ödüllendirildiği 187 ödül sahiplerini buldu.